Ελληνικές διαδρομές

Εναέρια εικόνα από ντρόουν ενός υπέροχου νησιωτικού συμπλέγματος στην Ελλάδα

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ελλάδα, η καλύτερή σας επιλογή είναι να πάρετε ένα πλοίο για να εξερευνήσετε τα πολλά νησιά και τις παράκτιες πόλεις της χώρας. Με πολλά διαθέσιμα ελληνικά δρομολόγια πλοίων, μπορείτε εύκολα να ταξιδέψετε από και προς την Ελλάδα απολαμβάνοντας τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ακολουθούν ορισμένες πληροφορίες για τα ελληνικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια που πρέπει να γνωρίζετε πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας:

Δημοφιλή δρομολόγια

Μερικά από τα πιο δημοφιλή ακτοπλοϊκά δρομολόγια περιλαμβάνουν:

 • Από Αθήνα στη Μύκονο
 • Από Αθήνα στη Σαντορίνη
 • Από την Αθήνα στην Κρήτη
 • Από τον Πειραιά στην Πάρο
 • Από τον Πειραιά στη Νάξο
 • Από τον Πειραιά στη Ρόδο
 • Από την Κέρκυρα στο Μπάρι (Ιταλία)
 • Από Πάτρα προς Ανκόνα (Ιταλία)

Μεταφορείς

Υπάρχουν πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, η καθεμία από τις οποίες προσφέρει διαφορετικά δρομολόγια και υπηρεσίες. Κάθε εταιρεία έχει το δικό της στόλο πλοίων, με διαφορετικά επίπεδα ανέσεων. Ορισμένα φέρι έχουν χώρους καθιστικού, ενώ άλλα έχουν ιδιωτικές καμπίνες με κρεβάτια και μπάνια.

Ελληνικά δρομολόγια πλοίων

Τα δρομολόγια πλοίων στην Ελλάδα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τη διαδρομή. Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου (Ιούνιος-Αύγουστος), τα πλοία τείνουν να εκτελούν δρομολόγια πιο συχνά και μπορεί να απαιτούν κράτηση εκ των προτέρων. Κατά τη διάρκεια της περιόδου εκτός αιχμής, ορισμένα δρομολόγια μπορεί να έχουν περιορισμένα δρομολόγια ή να μην λειτουργούν καθόλου.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε εκ των προτέρων το πρόγραμμα του πλοίου και να προγραμματίζετε ανάλογα. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα σε λίγα μόλις βήματα στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα κρατήσεων.

Τιμές εισιτηρίων

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα πλοία στην Ελλάδα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαδρομή, την εταιρεία και την εποχή του χρόνου. Γενικά, οι τιμές είναι υψηλότερες κατά την περίοδο αιχμής και μπορεί να είναι χαμηλότερες κατά την περίοδο εκτός αιχμής.

Είναι καλή ιδέα να συγκρίνετε τις τιμές μεταξύ διαφορετικών ακτοπλοϊκών εταιρειών και να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε χαμηλότερη τιμή. Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν επίσης εκπτώσεις για παιδιά, φοιτητές και ηλικιωμένους.

Διαδικασία επιβίβασης

Όταν επιβιβάζεστε σε πλοίο στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να φτάσετε νωρίς στο λιμάνι και να αφήσετε αρκετό χρόνο για τη διαδικασία επιβίβασης. Ανάλογα με το μέγεθος του πλοίου και τον αριθμό των επιβατών, η επιβίβαση μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως μία ώρα.

Θα χρειαστεί να επιδείξετε το εισιτήριό σας και οποιαδήποτε απαραίτητη ταυτότητα (όπως διαβατήριο) πριν επιβιβαστείτε. Μόλις επιβιβαστείτε, θα κατευθυνθείτε στο καθιστικό ή στην καμπίνα σας.

Δρομολόγια πλοίων στα ελληνικά νησιά

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για ταξίδια με πλοίο στην Ελλάδα:

 • Ετοιμάστε μια μικρή τσάντα με τα απαραίτητα για το ταξίδι, όπως σνακ, νερό και ένα βιβλίο
 • Ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού πριν ταξιδέψετε και προετοιμαστείτε για πιθανές καθυστερήσεις ή ακυρώσεις
 • Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια για το ταξίδι
 • Να σέβεστε τους άλλους επιβάτες και να ακολουθείτε οποιεσδήποτε οδηγίες από το πλήρωμα
 • Απολαύστε την όμορφη θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας

Συμπερασματικά, το πλοίο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε τα πολλά νησιά και τις παράκτιες πόλεις της Ελλάδας. Με πολλά διαθέσιμα δρομολόγια φέρι, μπορείτε εύκολα να ταξιδέψετε από και προς την Ελλάδα απολαμβάνοντας τη γραφική θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα. Απλώς θυμηθείτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων, να συγκρίνετε τις τιμές και να φτάσετε νωρίς στο λιμάνι για μια ομαλή διαδικασία επιβίβασης. Χαρουμενα ταξίδια!

Ελληνικές διαδρομές
Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη