Ακτοπλοϊκά για Ικαρία

Η βραχώδης παραλία του κόλπου των Σεϋχελλών στην Ικαρία, με τα κρυστάλλινα νερά της

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά για Ικαρία απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Η Ικαρία είναι ένας τόπος με πλούσιο μυθολογικό παρελθόν, και έχει συνδέσει το όνομά του με τη μυθική μορφή Ίκαρο. Αμμώδεις παραλίες, τρεχούμενα νερά, βουνά και καταπράσινες πλαγιές συνθέτουν το μαγευτικό ανάγλυφο του νησιού. Η Ικαρία φημίζεται και για τις ιαματικές πηγές της, μοναδικές σε όλο τον κόσμο για τη χημική της σύνθεση και την ακτινοβολία της. Επιπλέον, ο απαράμιλλος τοπικός τρόπος ζωής με το μοναδικό πρόγραμμα εργασίας-ξεκούρασης, τα φημισμένα πανηγύρια με παραδοσιακούς χορούς, τα τοπικά ήθη και έθιμα, είναι πολύ εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για τους επισκέπτες.

Το νησί εκτείνεται σε μια επιφάνεια 260 τετ. χλμ, η ακτογραμμή του έχει μήκος 102 χλμ και έχει 8.500 κατοίκους.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Ικαρία;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Ικαρία

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Ικαρία με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Ικαρία εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Ικαρία
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Ικαρία;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Ικαρία σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Ικαρία
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Ικαρίας, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Ικαρία είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Ικαρία και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Ικαρία

Η Ικαρία συνδέεται με τον Πειραιά, τη Σύρο, τη Μύκονο και τη Σάμο με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Ικαρία πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Δρομολόγια πλοίων για Ικαρία

Δρομολόγια πλοίων για Ικαρία

 • Από τις πύλες Ε2, Ε9 και Ε10 του λιμανιού του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία για Ικαρία.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Ικαρία εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Ικαρίας συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με τη Μύκονο, τη Σύρο και τη Σάμο.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Ικαρία.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Ικαρία. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Πλοίο για Ικαρία

Που βρίσκεται η Ικαρία

 • Στο σύμπλεγμα νησιών του Βορείου Αιγαίου

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Ικαρία;

 • Πειραιά
 • Σύρος
 • Μύκονος
 • Σάμος

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 7.5 ώρες απο Πειραιά, ανάλογα τον τύπο πλοίου θα επιλέξετε
 • 3 ώρες από Σύρο
 • 3 ώρες από Μύκονο
 • 2.5 ώρες από Σάμο

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Ικαρία;

 • Περίπου 50 Ευρώ με συμβατικό πλοίο

Σε ποια πύλη του Πειραιά θα επιβιβαστώ για Ικαρία;

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Ικαρία;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στην Ικαρία

Στην Ικαρία δεν θα βρείτε μεγάλους και φαρδιούς δρόμους αλλά υπάρχουν αρκετοί δρόμοι σε καλή κατάσταση και εξυπηρετούν αρκετά καλά τη συγκοινωνία των χωριών!

Κατά τη θερινή περίοδο, τα τοπικά δημόσια λεωφορεία συνδέουν τα κύρια θέρετρα του Αγίου Κηρύκου, των Θέρμων, του Εύδηλου, του Αρμενιστή και των Ραχών.

Το δίκτυο λεωφορείων

 • ΡΑΧΕΣ - ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ - ΕΥΔΗΛΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΙΚΟΣ - ΦΑΡΟΣ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
 • ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΙΚΟΣ - ΘΕΡΜΑ - ΦΑΡΟΣ
 • ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΙΚΟΣ - ΕΥΔΗΛΟΣ - ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ - ΡΑΧΕΣ

Αποστάσεις στην Ικαρία

Η Ικαρία είναι ένα σχετικά μεγάλο νησί, οπότε καλό είναι να υπολογίσετε εκ των προτέρων τον χρόνο που χρειάζεται για τη διέλευση από το ένα λιμάνι στο άλλο καθώς και το αεροδρόμιο:

 • Λιμάνι Αγίου Κηρύκου - Λιμάνι Ευδήλου: περίπου 1 ώρα οδικώς
 • Αεροδρόμιο Ικαρίας - λιμάνι Αγίου Κηρύκου: περ. 20 λεπτά με το αυτοκίνητο
 • Αεροδρόμιο Ικαρίας - λιμάνι Ευδήλου: περ. 1 ώρα και 10 λεπτά με το αυτοκίνητο
 • Λιμάνι Ευδήλου - Χωριό Χρήστος: περ. 35 λεπτά με το αυτοκίνητο
 • Λιμάνι Αγίου Κηρύκου - Χωριό Θέρμα: περ. 5 λεπτά με το αυτοκίνητο

Ταξί στην Ικαρία

Υπάρχουν περίπου 30 ταξί στο νησί και επομένως συνιστάται να κανονίσετε το ταξίδι σας εκ των προτέρων.

 • Υπάρχουν στάσεις ταξί στον Άγιο Κήρυκο, τα Θέρμα, τον Εύδηλο, τον Αρμενιστή και το αεροδρόμιο του Φάρου, ενώ ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι διαθέσιμες στα κύρια θέρετρα.
 • Ταξί Online
 • Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξί καλώντας σε έναν από τους παρακάτω αριθμούς τηλεφώνου: 0030 2275031587 ή 0030 6973836836

Λίγα λόγια για την Ικαρία

Τόπος με πλούσιο μυθολογικό παρελθόν, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον μυθικό Ίκαρο. Αμμουδερές παραλίες, τρεχούμενα νερά, βουνά και καταπράσινες πλαγιές συνθέτουν το επιβλητικό ανάγλυφο του νησιού. Η Ικαρία φημίζεται, επίσης, για τις ιαματικές θερμοπηγές της, μοναδικές στον κόσμο για την ποσότητα ραδιενέργειας και τη χημική τους σύσταση. Ακόμα, ο διαφορετικός τρόπος ζωής των κατοίκων του με τους ιδιαίτερους ρυθμούς στην εργασία και τη διασκέδαση, τα φημισμένα πανηγύρια με τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, τα ήθη και τα έθιμα του, είναι στοιχεία που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.
Έχει έκταση 260 τ.χλμ., μήκος ακτών 102 χλμ. και πληθυσμό 8.500 κατοίκους.

Το νησί κατοικήθηκε για πρώτη φορά την προϊστορική περίοδο και η πιο παλιά του ονομασία ήταν Μάκρις (ή Δολίχη), λόγω του στενόμακρου σχήματός του. Η σημερινή ονομασία προέρχεται από τον Ίκαρο, γιο του Δαιδάλου, ο οποίος, σύμφωνα με τον μύθο, έπεσε στη θάλασσα της Ικαρίας όταν προσπάθησε να πετάξει ψηλότερα από τον πατέρα του. Από την αρχαιότητα αποτέλεσε, κατά καιρούς, τόπο εξορίας πολιτικών αντιφρονούντων. Τη βυζαντινή περίοδο, η πόλη Οινόη υπήρξε κέντρο του νησιού και τόπος εξορίας μελών της βασιλικής οικογένειας. Στις αρχές του 13ου αι. η Ικαρία αποτέλεσε μέρος της λατινικής αυτοκρατορίας της Κωνσταντινούπολης, ενώ το 1484 περιήλθε στους Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου και το 1521 καταλήφθηκε από τους Τούρκους. Το νησί απελευθερώθηκε τον Νοέμβριο του 1912. Ακτοπλοϊκά συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά, ενώ αεροπορικώς υπάρχει σύνδεση με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Τι να δείτε

Αξιοθέατα - Ικαρία
Ένας περίπατος στην πόλη θα σας φέρει κοντά στα κυριότερα αξιοθέατα. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα:
Στο λιμάνι, όπου βρίσκεται το μνημείο (τα φτερά) του Ικάρου. Είναι έργο του ντόπιου καλλιτέχνη Νίκου Ίκαρη.
Στο ύψωμα, όπου βρίσκεται το νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την αστυνομία και το λιμεναρχείο.
Στον παραλιακό δρόμο, με τα παραδοσιακά καφενεία κι εστιατόρια.
Στην Αρχαιολογική Συλλογή με ευρήματα από διάφορες περιοχές του νησιού, που χρονολογούνται από τη Νεολιθική εποχή ως τα Ρωμαϊκά χρόνια.
Στη μητρόπολη του Αγίου Κηρύκου και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την οποία έχτισαν ναυτικοί του νησιού.
Στον βράχο Ίκαρη (ή Νίκαρη), κοντά στις νότιες ακτές. Σύμφωνα με την παράδοση, στο σημείο αυτό έχασε τη ζωή του ο Ίκαρος.
Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Καταφύγι (8 χλμ. ΒΑ). Κάτω από το ιερό υπάρχει καταπακτή την οποία, σύμφωνα με την παράδοση, είχαν χρησιμοποιήσει κάτοικοι του νησιού για να γλιτώσουν από τους πειρατές.

Ικαρία - Παραδοσιακή κουζίνα
Στην Ικαρία ο επισκέπτης μπορεί σε διάφορα μέρη του νησιού να δοκιμάσει φρέσκο ψάρι, η ποικιλία του οποίου εξαρτάται από την εποχή. Τα ψάρια ψήνονται συνήθως στη σχάρα, ενώ πολύ γνωστές είναι και οι τοπικές λιχουδιές, όπως η καπνιστή ρέγκα και ο γαύρος φιλέτο στη σχάρα με κρεμμυδάκια, πιπεριά και ντομάτα. Επίσης κάποια πιάτα που αξίζει να δοκιμάσει κανείς είναι οι κολοκυθοκεφτέδες και οι ρεβυθοκεφτέδες που αποτελούν φημισμένες τοπικές λιχουδιές, που συνήθως συνοδεύονται από τον γνωστό «πράμνειο οίνο», τοπικό κρασί.
Τα γεμιστά θεωρούνται επίσης μια από τις σπεσιαλιτέ του νησιού. Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, ακόμα και πατάτες γεμίζονται με ρύζι, συνοδευμένα πάντα με διάφορα μυρωδικά. Από τα ίδια υλικά φτιάχνεται και το "σουφικό".
Αξίζει ακόμα να δοκιμάσετε τις διάφορες τοπικές πίτες, τα σπιτικά γλυκά, όπως τα γλυκά του κουταλιού καθώς και το ικαριώτικο μέλι.

Ικαρία - Αρχαιολογικό Μουσείο Κάμπου
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κάμπου (3 χλμ. ΝΔ από την Εύδηλο) βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Οινόης, της πρώτης πρωτεύουσας της Ικαρίας. Στο μουσείο φιλοξενούνται περισσότερα από 250 ευρήματα της Αρχαίας Οινόης, όπως αμφορείς, βάθρα, διάφορα πήλινα σκεύη κ.ά. Μεταξύ άλλων, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εργαλεία της νεολιθικής εποχής, κεραμικά, πήλινα αγαλματίδια, κίονες, κέρματα και χαραγμένες επιτύμβιες στήλες.
Το Μουσείο βρίσκεται στα περίχωρα της αυλής του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης που έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού του Διονύσου.

Δραστηριότητες στην Ικαρία
Πεζοπορία από το χωριό Μαυράτο προς τον Καραβόσταμο.
Κολύμπι στις παραλίες του Αγίου Κηρύκου και στις ακρογιαλιές Σκέψη, Πριόνι, Κοτσαμπή, Ξυλοσύρτη, Τσουκαλά και Λιβάδι.

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη