Ακτοπλοϊκά για Σίκινο

Λευκά σπίτια με μπλε πόρτες στο νησί Σίκινος

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά για Σίκινο απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Η Σίκινος είναι ένα σχετικά μικρό νησί ιδανικό για ήρεμες διακοπές, βόλτες σε ενδιαφέροντα μέρη και κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά. Δεν έχει πολλή βλάστηση και η επιφάνειά του είναι βραχώδης. Ο απότομος γκρεμός όπου είναι χτισμένη η Χώρα, στη ΒΔ πλευρά του νησιού είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του. Το νησί εκτείνεται σε μια επιφάνεια 40 τετ. χλμ., η ακτογραμμή του έχει μήκος 41 χλμ. και έχει 240 κατοίκους.

Κατοικήθηκε κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο και ονομαζόταν και Οινόη λόγω των αμπελώνων και του εκλεκτού κρασιού της (Οίνος σημαίνει κρασί). Η φυλή των Ίωνων εγκαταστάθηκε εδώ τον 10ο αιώνα π.Χ. ενώ τον 5ο αιώνα βρισκόταν υπό αθηναϊκή κατοχή. Η Σίκινος είχε την ίδια τύχη με όλα τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Κατακτήθηκε από Ρωμαίους, Βυζαντινούς και επί Ενετοκρατίας ανήκε στο Δουκάτο της Νάξου. Το 1537 καταλήφθηκε από Οθωμανούς. Εντάχθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο το 1829.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Σίκινο;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Σίκινο

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Σίκινο με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Σίκινο εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Σίκινο
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Σίκινο;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Σίκινο σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Σίκινο
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Σικίνου, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Σίκινο είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Σίκινο και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Σίκινο

Η Σίκινος συνδέεται με το Λαύριο, την Πάρο, τη Σέριφο και τη Μήλο με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Σίκινο πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Δρομολόγια πλοίων για Σίκινο

Δρομολόγια πλοίων για Σίκινο

 • Από τις πύλες Ε6, Ε7, Ε9 και Ε10 του λιμανιού του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια και πλοία για Σίκινο.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Σίκινο εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Σίκινο συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με τη Σίφνο, την Κύθνο και την Κίμωλο.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Σίκινο.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Σίκινο. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Πλοίο για Σίκινο

Που βρίσκεται η Σίκινος

 • Στο σύμπλεγμα νησιών των Κυκλάδων

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Σίκινο;

 • Αθήνα/Λαύριο
 • Πάρο
 • Μήλο
 • Κίμωλος

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 11 ώρες από Λαύριο
 • 6 ώρες από Πάρο
 • 3 ώρες από Μήλο
 • 2 ώρες από Κίμωλο

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Σίκινο;

 • 30 Ευρώ με συμβατικό πλοίο

Σε ποια πύλη του Πειραιά θα επιβιβαστώ για Σίκινο;

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Σίκινο;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στη Σίκινο

Η Σίκινος παρέχει υπηρεσία λεωφορείων που καλύπτει τις ανάγκες των επισκεπτών, με στάσεις στις περισσότερες δημοφιλείς παραλίες. Το δρομολόγιο Λιμάνι-Χώρα-Επισκοπή εκτελείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λεωφορεία στη Σίκινο

 • Τα δρομολόγια των λεωφορείων ξεκινούν από τη Χώρα του νησιού, από τον Άγιο Γεώργιο και από την Αλοπρόνοια. Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ.

Σημείωση: Υπάρχει περίπτωση τα δρομολόγια να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις αφίξεις/αναχωρήσεις των πλοίων στο λιμάνι της Σικίνου.

Ταξί στη Σίκινο

 • Προς το παρόν, στο νησί, υπάρχει ένα μόνο ταξί που εκτελεί δρομολόγια σε οποιοδήποτε μέρος του νησιού επιθυμείτε. Μπορείτε να καλέσετε στο +30 693 786 58 66 για να προγραμματίσετε τη μεταφορά σας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα στη Σίκινο

 • ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΙΝΟΥ: 22860 51238
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ: 22860 51211
 • ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: 22860 51222
 • ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ: 22860 51232 / 6981594106
 • TAXI BOAT: +30 699 726 18 00

Λίγα λόγια για τη Σίκινο

Η Σίκινος είναι ένα σχετικά μικρό νησί, που προσφέρεται για ήσυχες διακοπές, περιπάτους σε ενδιαφέρουσες τοποθεσίες και κολύμπι σε καθαρά νερά. Το πράσινο είναι λιγοστό και το έδαφος πετρώδες. Χαρακτηριστικός είναι ο απότομος γκρεμός που βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα του νησιού, εκεί όπου είναι κτισμένη η Χώρα. Έχει έκταση 40 τ. χλμ., μήκος ακτών 41 χλμ. και πληθυσμό 240 κατοίκους.

Κατοικήθηκε τη Μυκηναϊκή Εποχή και ονομαζόταν και Οινόη, από τα πολλά αμπέλια και το εκλεκτό κρασί της. Τον 10ο αι. π.Χ. εποικήθηκε από τους Ίωνες, ενώ τον 5ο αι. π.Χ. ήταν υπό την κυριαρχία των Αθηναίων. Στους αιώνες, η Σίκινος ακολούθησε τη μοίρα των νησιών των Κυκλάδων γνωρίζοντας την κυριαρχία των Ρωμαίων και των Βυζαντινών, ενώ στη διάρκεια της Ενετοκρατίας ανήκε στο Δουκάτο της Νάξου. Το 1537 το νησί κατέκτησαν οι Τούρκοι. Ενώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1829.

Δικτυακός τόπος: www.sikinos.gr

Τι να δείτε

Μονή Ζωοδόχου Πηγής Σικίνου
Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής της Σικίνου, που οι ντόπιοι ονομάζουν Χρυσοπηγή, βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα, σε κορυφή λόφου που αγναντεύει το πέλαγος. Η Μονή είναι κτισμένη το 1690. Από μακριά μοιάζει με κάστρο, καθώς είναι περιστοιχισμένη από ψηλό τείχος. Για αρκετούς αιώνες υπήρξε το καταφύγιο των κατοίκων στις επιδρομές των πειρατών.

Σίκινος - Μαύρη Σπηλιά
Στην Χώρα ή Κάστρο, στο Βόρειο τμήμα του νησιού, βρίσκεται η ΜΑΥΡΗ ΣΠΗΛΙΑ, Είναι η μεγαλύτερη σπηλιά του νησιού και από τις μεγάλες σπηλιές των Κυκλάδων. Βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας στη βόρεια πλευρά, κάτω από το μοναστήρι της Χρυσοπηγής και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.
Άλλες σπηλιές που μπορείτε να βρείτε στη Σίκινο είναι οι Δρακοντοσπηλιές και το Δρακόφρυδο.

Αξιοθέατα - Σίκινος
Ένας περίπατος στην πόλη θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα κυριότερα αξιοθέατα. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε:

Τα αρχοντικά, που είναι από τα καλύτερα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων.
Την εκκλησία της Παντάνασσας-Τίμιος Σταυρός, στα ανατολικά της πλακόστρωτης πλατείας. Ιδρύθηκε το 1787 και διαθέτει ξυλόγλυπτο επιχρυσωμένο τέμπλο εξαιρετικής τέχνης και θαυμάσιες μεταβυζαντινές εικόνες της Κρητικής Σχολής.
Τους τρεις ανεμόμυλους, στο ψηλότερο σημείο της Χώρας.
Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, χτισμένο στην άκρη βράχου σε εκπληκτική τοποθεσία, που δίνει την εντύπωση κάστρου.
Το Λαογραφικό Μουσείο, που στεγάζεται σ’ ένα παλιό ελαιοτριβείο στη Χώρα.
Τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή συλλογή.
Τη βυζαντινή εκκλησία του Χριστού.
Τις εκκλησίες της Αγίας Άννας, του Αγίου Βασιλείου και των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Το μοναστηριακό συγκρότημα της Επισκοπής, 4 χλμ. ΝΔ. Εκεί σώζονται τα σημαντικότερα δείγματα αρχαίας κατοίκησης στο νησί. Ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι αποτέλεσμα μετασκευής ρωμαϊκού μαυσωλείου του 3ου αι. μ.Χ.
Το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.
Το Παλιόκαστρο, με τα λείψανα αρχαίου οικισμού.
Τη Μαύρη Σπηλιά, το μεγαλύτερο από τα σπήλαια του νησιού.
Τους αρχαίους οικισμούς, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας (Ν της Επισκοπής), όπου σώζονται ερείπια αρχαίων οικοδομημάτων. Ένας δεύτερος οικισμός βρίσκεται στη ΒΑ πλευρά του νησιού, κοντά στο ακρωτήριο Μάλτα.

Δραστηριότητες & Αθλήματα στη Σίκινο
Κολύμπι στην Αλοπρόνοια, στον Άγιο Νικόλαο, στο Διαλισκάρι, στον Μάλτα, στον Άγιο Γεώργιο, στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Σαντοριναΐικα, στον Άγιο Ιωάννη και στον Καρά
Καταδύσεις
Ψαροντούφεκο
Πεζοπορία
Mountain bike

Χρήσιμα τηλέφωνα

Medical Help: 22860 51211
Police: 22860 51222
Port Authority: 22860 51222
Municipality: 22860 51238

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη