Ακτοπλοϊκά για Κέα

Πολύχρωμο σπίτι στην Κέα (Τζια) στην Ελλάδα.

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά για Κέα απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Η Κέα ή Τζια είναι ένα πανέμορφο νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, λόγω της μικρής του απόστασης από τις ανατολικές ακτές της Αττικής. Το νησί εκτείνεται σε μια επιφάνεια 130,5 τετ. χλμ., η ακτογραμμή του έχει μήκος 81,5 χλμ. και έχει 2.420 κατοίκους. Θα δείτε διαφορετικά σκηνικά στο νησί: τραχιά βουνά, μικρά χωράφια, ελαιώνες, αμπέλια, φαράγγια, γραφικούς κολπίσκους και απομονωμένες ακτές.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Κέα;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Κέα

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Κέα με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Κέα εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Κέα
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Κέα;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Κέα σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Κέα
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Κέας, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Κέα είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Κέα και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Κέα

Η Κέα συνδέεται με το Λαύριο, την Τήνο, την Πάρο, τη Νάξο, και τη Φολέγανδρο με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Κέα πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Δρομολόγια πλοίων για Κέα

Δρομολόγια πλοίων για Κέα

 • Από το λιμάνι του Λαυρίου αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια και πλοία για Κέα.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Κέα εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Κέας συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με την Τήνο, την Πάρο και τη Νάξο.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Κέα.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Κέα. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Πλοίο για Κέα

Που βρίσκεται η Κέα

 • Στο σύμπλεγμα νησιών των Κυκλάδων

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Κέα;

 • Λαύριο
 • Τήνο
 • Πάρο
 • Νάξο

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 40 λεπτά με 1 ώρα απο Λαύριο, ανάλογα τον τύπο πλοίου θα επιλέξετε
 • Περίπου 3.5 ώρες από Τήνο
 • 5 ώρες και 40 λεπτά από Πάρο
 • Περίπου 8 ώρες από Νάξο

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Κέα;

 • 10-12 Ευρώ με συμβατικό πλοίο

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Κέα;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στην Κέα

Το λιμάνι της Κέας

 • Το κύριο λιμάνι της Κέας είναι η Κορησσία περίπου. 5,5 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού Ιουλίδα (Χώρα).
 • Η Κέα είναι το βορειότερο νησί των δυτικών Κυκλάδων και το πλησιέστερο στην Αττική, απέχει μόλις 16 μίλια από το λιμάνι του Λαυρίου, με το οποίο συνδέεται με καθημερινά πλοία.
 • Η πρόσβαση στο λιμάνι του Λαυρίου είναι εύκολη και εφικτή, είτε μέσω της Αττικής Οδού προς Μαρκόπουλο, είτε μέσω της παραλιακής οδού Λεωφόρου Ποσειδώνος και Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.
 • Το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί μόλις 1 ώρα.
 • Η Κέα έχει επίσης ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τα λιμάνια της Κύθνου και της Σύρου.

Δημόσιο ΚΤΕΛ στην Κέα

 • Υπάρχουν δύο δρομολόγια λεωφορείων στο νησί της Κέας. Ένα δρομολόγιο συνδέει το λιμάνι της Κορησσίας με την Ιουλίδα (Χώρα) και τον Οτζιά με βάση τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των πλοίων.
 • Η άλλη διαδρομή συνδέει τα χωριά Οτζιάς, Πίσσες και Κούνδουρος.
 • Τηλέφωνα: +30 6939037105, +30 6938996126

Ταξί στην Κέα

 • Εάν χρειάζεστε ταξί φτάνοντας στο λιμάνι της Κορησσίας ή καλέστε εκ των προτέρων: +30 693 666 0251, +30 697 757 5822. Ταξί λειτουργούν σε όλο το νησί και μπορείτε να καλέσετε τηλεφωνικά για να σας παραλάβουν.
  Συμβουλή: Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Κέα έχουν το δικό τους μίνι λεωφορείο και θα σας μεταφέρουν από το ξενοδοχείο στο λιμάνι ή το αντίστροφο. Δοκιμάστε να τους τηλεφωνήσετε για να μάθετε αν αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη!

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για την Kea ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λίγα λόγια για την Κέα

Η Κέα ή Τζια είναι ένα όμορφο κυκλαδονήσι κι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, λόγω της μικρής απόστασης από τις ανατολικές ακτές της Αττικής. Έχει έκταση 130,5 τ.χλμ., μήκος ακτών 81,5 χλμ. και πληθυσμό 2.420 κατοίκους. Στο νησί υπάρχουν μεγάλες εναλλαγές τοπίου: απότομα βουνά, μικρά λιβάδια, ελαιώνες, αμπέλια, ρεματιές, γραφικοί ορμίσκοι και απομονωμένες ακρογιαλιές. Kατοικήθηκε για πρώτη φορά τους ύστερους Νεολιθικούς Χρόνους (3300 - 3200 π.Χ.) και γνώρισε περίοδο πολιτιστικής ακμής κατά την Εποχή του Χαλκού. Κατά τους Αρχαϊκούς Χρόνους (7ος – 6ος αι. π.Χ.) ιδρύθηκαν τέσσερις πόλεις – κράτη (Ιουλίς, Καρθαία, Κορησσία, Ποιήεσσα), που συνδέθηκαν μεταξύ τους με πυκνό οδικό δίκτυο. Τη βυζαντινή περίοδο, τη μεγαλύτερη οικιστική ανάπτυξη γνώρισε η περιοχή γύρω από την Ιουλίδα. Η Κέα υπήρξε υπό την κατοχή των Οθωμανών από το 1566 έως το 1821. Ακολούθησε περίοδος μεγάλης ακμής και στο νησί δημιουργήθηκαν μεταλλεία, εργοστάσια καθώς κι ένα σημαντικό εμπορικό λιμάνι. Σήμερα, η περιοχή γνωρίζει έντονη οικιστική και τουριστική ανάπτυξη.
Δικτυακός τόπος: www.kea.gr

Τι να δείτε

Κέα - Eκκλησίες
Στην Κέα υπάρχουν δεκάδες εκκλησίες και γύρω στα 130 ξωκλήσια. Στην Χώρα βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, δίπλα στη μονόχωρη εκκλησία του Σταυρού. Υπάρχει ακόμα και το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, χτισμένο σε μια σπηλαιώδη εσοχή. Η μητρόπολη της τζιώτικης πρωτεύουσας, γνωστή με το όνομα Δημοτικιά, βρίσκεται στη συνοικία Κατωχώρι. Στο Πανηχώρι υπάρχει η ενοριακή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Ακόμα, 13,5 χλμ νότια της Ιουλίδας υπάρχει και ο βυζαντινός ναός των Αγίων Αποστόλων που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Στο βάθος της κοιλάδας των Ποισσών θα συναντήσουμε και το ξωκλήσι του Αγίου Ισιδώρου. Άλλα ξωκλήσια που μπορεί να επισκεφτεί κανείς είναι τουΑγίου Βλάση, στο ομώνυμο ύψωμα, του Αγίου Αιμιλιανού και της Παναγίας στην περιοχή του Κουνδούρου.

Κέα - Το μοναστήρι της Καστριανής
Το μοναστήρι της Παναγίας της Καστριανής, 7 χλμ. ανατολικά από τον Οτζιά, είναι χτισμένο σε απόκρημνο βράχο με πανέμορφη θέα, στη θέση Καστρί όπου βοσκοί εντόπισαν εικόνα της Παναγίας. Είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και αποτελεί το σημαντικότερο προσκύνημα του νησιού. Περιλαμβάνει κελιά και τράπεζα και διαθέτει ξενώνα.

Κέα - Μονή της Αγίας Άννας
Η Μονή αυτή βρίσκεται ανατολικά της Ιουλίδας. Σήμερα, εκτός από την ομώνυμη εκκλησία σώζονται μόνο τα ερείπια των παραρτημάτων που το συγκροτούσαν.

Κέα - Η Μονή της Αγίας Μαρίνας
Η Μονή της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται 6,5 χλμ περίπου νοτιοδυτικά από την Ιουλίδα και ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Το μοναστήρι ήταν κτισμένο σε μια κατάφυτη ρεματιά, όμως σήμερα σώζεται μόνο η ομώνυμη εκκλησία. Εκεί τελείται κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου, ένα παραδοσιακό πανηγύρι.

Κέα - Η Μονή του Αγίου Παντελεήμονα
Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται 12 χλμ νοτιοδυτικά από τη Χώρα, στην κορυφή του ομώνυμου βουνού και υπολογίζεται ότι χτίστηκε τον 16ο αιώνα και αναπαλαιώθηκε τον 17ο αιώνα. Σώζεται μόνο η εκκλησία της μονής η οποία είναι αφιερωμένη στον Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Κέα - Η Μονή της Επισκοπής
Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται νοτιοανατολικά της Ιουλίδας και ήταν το επιφανέστερο μοναστήρι της Κέας. Σήμερα σώζονται μόνο η εκκλησία και τα κατάλοιπα του ενισχυμένου περίβολού της με πέτρινο πύργο.

Κέα - Η Μονή Δάφνης
Η Μονή Δάφνης βρίσκεται στα δυτικά της Ιουλίδας σε ένα δενδρόφυτο κτήμα και την έκτισε κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (16ος αιώνας) η Οσία Φιλοθέη. Η μονή λειτούργησε μέχρι και τον 19ο αιώνα. Σήμερα τα κελιά των μοναχών έχουν επισκευαστεί και περιήλθαν στην επιστασία της οικογένειας Ρωμανού, στην οποία ανήκει και το κτήμα. Από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της μονής σώζεται μόνο η εκκλησία-προσκυνητάρι της Ζωοδόχου Πηγής.

Σπήλαια της Κέα (Τζια)
Το πιο γνωστό σπήλαιο της Κέας είναι οι Τρυποσπηλιές στον Κάλαμο, νοτιοανατολικά του Οτζιά. Οι Τρυποσπηλιές είναι σπηλαιώδεις εσοχές- γαλαρίες από τις οποίες γινόταν εξόρυξη μίλτου.
Επίσης γνωστό είναι το σπήλαιο του Αγίου Τιμόθεου στον Άγιο Παντελεήμονα. Η σπηλιά αυτή είναι ένα κοίλωμα σε σχιστολιθικό βράχο, βάθους 7-8 μέτρων στην οποία ασκήτευσε ο Άγιος Τιμόθεος. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση υπάρχει το ανεξήγητο φαινόμενο να εμφανίζεται νερό στο εσωτερικό του σπηλαίου μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παραδοσιακά προϊόντα - Κέας (Τζιας)
Τα κυριότερα παραδοσιακά προϊόντα της Κέας είναι τα εξής:
Τα γλυκά του κουταλιού
Το τζιώτικο μέλι
Το παστέλι
Τα αμυγδαλωτά, φτιαγμένα με αμύγδαλα του νησιού
Τα ντόπια τυριά:ξινό, χλωρό, μυζήθρα, κοπανιστή

Δραστηριότητες & Αθλήματα στην Κέα (Τζιά)
Θαλάσσια σπορ.
Ψάρεμα.
Καταδύσεις.
Πεζοπορία (στο νησί υπάρχουν μονοπάτια συνολικού μήκους 36 χλμ. από τα οποία το 65% είναι λιθόστρωτα).
Εκδρομικό εντούρο.
Κολύμπι στον Κούνδουρο, στις Πήσσες, στο Γυαλισκάρι και στον Οτζιά. Πιο ερημικές αμμουδιές είναι η Συκαμιά, το Σπαθί, τα Ξύλα και η Κεφάλα, οι Τρεις Αμμουδιές, το Μελισσάκι, το Μαυραμπέλι, ο Καλόγηρος και ο Βρόσκοπος.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Municipality of Kea: 22883-60000
Provincial Authorities: 22880-22249
Municipal Enterprise: 22880-22400
Tourist Office: 22880-21500
Archaelogical Museum: 22880-22079
Cultural Centre: 22880-21313
SOS (medical attention): 166
Regional Hospital: 22880-22200
Drug store Ioulida: 22880-22277
Drug store Korissia: 22880-22000
Fire department: 199
Police: 100
Police Station of Kea: 22880-21100
Coast Guard of Kea: 22880-21344
Coast Guard of Lavrio: 22920-25249

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη