Ακτοπλοίκά για Ανάφη

Η Χώρα της Ανάφης με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοικά για Ανάφη απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Αυτό το νησί έχει αγνοηθεί από τους περισσότερους παραθεριστές για πολύ καιρό, αλλά έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ μικρό, σκληρό νησί με απότομους βράχους που προσφέρουν εκπληκτική θέα στη θάλασσα και αξέχαστα ηλιοβασιλέματα.
Η Ανάφη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για αναψυχή και χαλάρωση. Εδώ, ο χρόνος σταματάει και μπορείτε να απολαύσετε τη φιλική ατμόσφαιρα και τα ταβερνάκια χωρίς την πίεση να κάνετε και να δείτε πολλά πράγματα.
Αν θέλετε όντως κάποια αξιοθέατα, υπάρχουν επιλογές όμως, καθώς και μικρά μπαρ και καφετέριες. Τα ελληνικά νησιά έχουν πάντα κάποιο είδος νυχτερινής ζωής, και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Ανάφη;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Ανάφη

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Ανάφη με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Ανάφη εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Ανάφη
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Ανάφη;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Ανάφη σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Ανάφη
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Ανάφης τα τελευταία χρόνια πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Ανάφη είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Ανάφη και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Ανάφη

Η Ανάφη συνδέεται με την Κάρπαθο, τη Ρόδο, τη Μήλο και τον Πειραιά με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Ανάφη πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Δρομολόγια πλοίων για Ανάφη

Δρομολόγια πλοίων για Ανάφη

 • Από τις πύλες Ε6, Ε7, Ε9 και Ε10 του λιμανιού του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια και πλοία για Ανάφη.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Ανάφη εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου Φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Ανάφης συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με την Κάρπαθο, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και τη Μήλο.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Ανάφη.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Ανάφη. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Πλοίο για Ανάφη

Που βρίσκεται η Ανάφη

 • Στο σύμπλεγμα νησιών των Κυκλάδων

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Ανάφη;

 • Πειραιά
 • Σαντορίνη

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • περίπου 10 ώρες ώρες απο Πειραιά, ανάλογα τον τύπο πλοίου θα επιλέξετε
 • 1 ωρα από Σαντορίνη

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Ανάφη;

 • 50 Ευρώ από Πειραιά
 • 10 Ευρώ από Σαντορίνη

Σε ποια πύλη του Πειραιά θα επιβιβαστώ για Ανάφη;

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Ανάφη;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στην Ανάφη

Από το λιμάνι του Πειραιά για την Ανάφη πραγματοποιούνται αναχωρήσεις πλοίων κάθε δεύτερη μέρα με συμβατικά πλοία και η διαδρομή διαρκεί 10-12 ώρες.

ΚΤΕΛ στην Ανάφη

Ο Δήμος Ανάφης διαθέτει λεωφορείο που είναι διαθέσιμο για τη μεταφορά επιβατών στο νησί. Θα σας μεταφέρει από το λιμάνι στη Χώρα και αντίστροφα, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθεται μια επιπλέον διαδρομή προς τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, δίνοντας έτσι πρόσβαση στις περισσότερες παραλίες του νησιού. Το νησί είναι μικρό και οι περισσότεροι δρόμοι είναι δρόμοι, έτσι οι ντόπιοι καλύπτουν τις αποστάσεις με τα πόδια ή με γαϊδούρια.
Αναχωρήσεις από λιμάνι προς Χώρα: 10:10, 12:10, 14:10, 17:10, 19:10, 21:40

Ταξί στην Ανάφη

Δεν υπάρχει ταξί στην Ανάφη!

Συμβουλή: Τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Ανάφη έχουν δικό τους minibus και θα σας μεταφέρουν από το ξενοδοχείο στο λιμάνι ή το αντίστροφο. Δοκιμάστε να τους τηλεφωνήσετε για να μάθετε αν αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη!

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για την Ανάφη ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λίγα λόγια για την Ανάφη

Η Ανάφη είναι ένας μικρός παράδεισος, με ανέγγιχτες φυσικές καλλονές και αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά. Βρίσκεται ανατολικά της Σαντορίνης και στο κέντρο του νησιού υψώνεται το βουνό Κάλαμος (460 μ.).
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Ανάφη, με διαταγή του Απόλλωνα, αναδύθηκε, από το βυθό του Αιγαίου, για να προσφέρει καταφύγιο στους Αργοναύτες. Υπάρχει και άλλη εκδοχή για την ονομασία του νησιού, που συνδέεται με την ανυπαρξία των φιδιών (Αν-όφις)!
Η αρχαία πόλη της Ανάφης ιδρύθηκε από Δωριείς τον 8ο αι. π.Χ. Κατά τους βυζαντινούς χρόνους, μαστιζόταν από πειρατικές επιδρομές. Το 1537 και αφού μεσολάβησαν περίοδοι ενετικής κυριαρχίας, το νησί καταλήφθηκε από τους Τούρκους, μετά την καταστροφική επιδρομή του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα. Στα πρότυπα της Χώρας Ανάφης, οι Kυκλαδίτες μάστορες που είχαν μεταναστεύσει στην Αττική έχτισαν στη δεκαετία 1860-1870 τον γραφικό οικισμό των Αναφιώτικων στα ριζά του βράχου της Aκρόπολης, στην Αθήνα. Η Ανάφη έχει έκταση 40 τ. χλμ., μήκος ακτών 33 χλμ. και πληθυσμό 250 κατοίκους.
Δικτυακός τόπος: www.anafi.gr

Τι να δείτε στην Ανάφη

Ανάφη-παραλίες
Στην Ανάφη θα βρείτε πολύ όμορφες παραλίες μερικές από τις οποίες είναι οι παρακάτω:
Ο Άγιος Νικόλαος ή Όρμος (το λιμάνι του νησιού)
Το Κλεισίδι (βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού)
Το Μικρό και Μεγάλο Ρούκουνα, με θέα στο επιβλητικό Μοναστήρι
Η Καταλημάτσα
Το Μοναστήρι (Πρασιές)
Τα Χάλαρα
Η Βρύση
Το Λιβόσκοπο
Το Κατσούνι (μια απροσπέλαστη παραλία στην οποία μπορεί να φτάσει κανείς μέσω ενός μονοπατιού που περνάει πάνω από το Κλεισίδι)
Η Φλαμουρού
Ο Αγ. Ιωάννης
Ο Μέγας Ποταμός.

Παραδοσιακή κουζίνα -Ανάφη
Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια στη Χώρα, το λιμάνι, το Κλεισίδι και το Ρούκουνα, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλές τοπικές γεύσεις.
Παραδοσιακά πιάτα της Ανάφης είναι:
Αιμαθιές της Τσικνοπέμπτης: Χοιρινά έντερα, γεμιστά με ρύζι, μαϊντανό, άνιθο, φτιαγμένα με αυγολέμονο.
Καρβουμάς: Ψιλοκομμένο φλεμόνι (πνευμόνι) χοίρου, τσιγαρισμένο με κρεμμύδι και μαγειρεμένο με ζαφορά. Συνοδεύται με μίγμα από τυρί καί αυγό.
Κουλουρίδια: Σβόλοι από ζυμάρι, βρασμένοι σε κατσικίσιο γάλα. Σερβίρεται σε μορφή σούπας
Κατσίκι κοκκινιστό: συνοδεύεται με πατάτες ή με μακαρόνια
Λουκάνικα: Νοστιμιά φτιαγμένη όπως σε όλα τα Κυκλαδονήσια.
Πιτάρια (ντόπια μακαρόνια): Σπιτικά μακαρόνια απο λεπτό φύλλο ζύμης συνοδεύονται με σάλτσα ντομάτας και ντόπιο τυρί τριμμένο.
Τζονάρι: Παστό χοιρινό κρέας τσιγαρισμένο με κρασί και μαγειρεμένο με κρεμμύδια, πατάτες και μπαχαρικά.
Τσιλαρδιά: Χοιρινοκεφαλή, βρασμένη με ξύδι, πιπέρι, κανέλλα και ζαφορά.
Ψωμί ζαφοριστό: Τυρόψωμο (με τυρί φέτα) μυρωμένο με ζαφορά.
Σκορδομπάλοτα: μικρά κυλινδρικά κομμάτια από ζυμάρισερβίρονται με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο και τριμμένο τυρί.
Επιδόρπια
Γεμιστά: Σουσάμι, αμύγδαλα, ξύσμα πορτοκαλιού και κανελλογαρύφαλλα, μέσα σε μισοφέγγαρα λεπτής ζύμης που τηγανίζονται και σιροπιάζονται.
Κουφέτο: Αναφιώτικο μέλι ανακατεμένο με ξεφλουδισμένη αμυγδαλόψυχα. Μελιτερά: Γλυκά τυροπιτάκια με ντόπια μυζήθρα, αυγά, ζάχαρη και βανίλλια. Ξεροτήγανα: Φυλλαράκια λεπτής ζύμης, κομμένα σε διάφορα σχέδια, τηγανισμένα, μελωμένα και πασπαλισμένα με σουσάμι ή καρύδα.
Σησαμόμελο: Καβουρντισμένο και κοπανισμένο στο γουδί σουσάμι, ανακατεμένο με μέλι και κανέλλα.

Δραστηριότητες & Αθλήματα στην Ανάφη
Πεζοπορία (ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε το νησί) στο δίκτυο μονοπατιών, συνολικού μήκους 18 χλμ., που διατρέχουν το μεγαλύτερο μέρος της Ανάφης.
Αναρρίχηση.
Κολύμπι στις νότιες ακτές, το Κλεισίδι, στον όρμο Αγίου Νικολάου, στο Κατσούνι, στον Έξω Ρούκουνα, στη Φλαμουρού, στο Κατελιμάτσα (Καταλιμάτσα), στον Μεγάλο (Μέγα) Ποταμό, στον Άγιο Ιωάννη, στους Αγίους Αναργύρους και το Μοναστήρι (Πρασιές). Στις δυτικές ακτές, στην Καμένη Λαγκάδα, στη Βαγιά και στα Πράσσα. Στις βόρειες ακτές, στο Δρέπανο, στο Λιβόσκοπο, στον όρμο Αγίου Γεωργίου και στα Χάλαρα. Νότια από την Ανάφη βρίσκεται η μικρή Αναφοπούλα, «δορυφόρος» του νησιού.
Ψάρεμα.

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη