Ακτοπλοϊκά για Ζάκυνθο

General 71 image

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά για Ζάκυνθο απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Η Ζάκυνθος είναι ένα καταπράσινο νησί με εύφορες πεδιάδες και ευχάριστο κλίμα. Εκτείνεται σε 406 τετ. χλμ και το μήκος της ακτογραμμής του φτάνει τα 123 χλμ. Η εναλλαγή του τοπίου με αποτέλεσμα μια μεγάλη ποικιλία παραλιών είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Αν λοιπόν προτιμάτε γαλήνιες αμμουδιές με καταγάλανα νερά που βρίσκονται σε ήρεμους κολπίσκους, θα πρέπει να πάτε στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Αν, από την άλλη, σας αρέσουν τα εντυπωσιακά βράχια και σας ενδιαφέρει ο βυθός, θα πρέπει να προτιμήσετε το δυτικό μέρος του νησιού.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Ζάκυνθο;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Ζάκυνθος

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Ζάκυνθο με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Ζάκυνθο εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Ζάκυνθο
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Ζάκυνθος;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Ζάκυνθο σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Ζάκυνθο
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Ζακύνθου τα τελευταία χρόνια πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Ζάκυνθο είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Ζάκυνθο και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Ζάκυνθος

Η Ζάκυνθος συνδέεται με την Κυλλήνη με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Ζάκυνθο πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Δρομολόγια πλοίων για Ζάκυνθο

Δρομολόγια πλοίων για Ζάκυνθο

 • Από το λιμάνι της Κυλλήνης αναχωρούν καθημερινά πλοία για Ζάκυνθο.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Ζάκυνθο εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Ζάκυνθο.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Ζάκυνθο. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Πλοίο για Ζάκυνθο

Που βρίσκεται η Ζάκυνθος

 • Στο σύμπλεγμα νησιών του Ιονίου (Επτάνησα)

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Ζάκυνθο;

 • Κυλλήνη

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 1,15 ώρες απο Κυλλήνη

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Ζάκυνθο;

 • 10 Ευρώ με συμβατικό πλοίο

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Ζάκυνθο;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στη Ζάκυνθο

Έχουμε ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό χρήσης που θα βοηθήσει τους επιβάτες να φτάσουν στη Ζάκυνθο όσο το δυνατόν πιο εύκολα και ευχάριστα.
Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις στη Ζάκυνθο με πλοίο, επιλογές τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς για να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας στη Ζάκυνθο, διευθύνσεις λιμανιών και γραφεία επιβίβασης, δρομολόγια πλοίων και τιμές για το πλοίο Ζάκυνθος και αναχωρήσεις και αφίξεις σε πραγματικό χρόνο με το πλοίο προς/ από τη Ζάκυνθο.

 • Από Αθήνα προς Ζάκυνθο με δημόσιο λεωφορείο: Υπάρχει καθημερινή συχνή σύνδεση με λεωφορείο από Αθήνα προς Ζάκυνθο (διάρκεια 5 ώρες).
 • Λεπτομέρειες χρονοδιαγράμματος
 • Τερματικό ΚΤΕΛ στην Αθήνα: Τερματικός Κηφισού στην οδό Κηφισού, Τηλέφωνο: +30 210 512 4910, +30 210 512 4911, +30 210 513 2601

Πώς να φτάσετε στον τερματικό σταθμό του Κηφισού από το κέντρο της Αθήνας

 • Με ταξί: Αυτό θα κοστίσει περίπου 10 ευρώ
 • Με δημόσιο λεωφορείο: Πάρτε το τοπικό λεωφορείο 051 από την οδό Ζήνωνος και Μενάνδρου, κοντά στην πλατεία Ομονοίας. Αναχωρήσεις κάθε 20 λεπτά. από τις 5 το πρωί έως τα μεσάνυχτα

Πώς να φτάσετε στον τερματικό σταθμό του Κηφισού από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

 • Μπορείτε να πάρετε το απευθείας λεωφορείο με αριθμό Χ93 για να φτάσετε στο σταθμό του Κηφισού.
 • Το λεωφορείο λειτουργεί 24 ώρες / 7 ημέρες την εβδομάδα και η υπηρεσία λειτουργεί περίπου κάθε 30 λεπτά.
 • Η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα.

Από Πάτρα προς Κυλλήνη με το δημόσιο λεωφορείο: 4 αναχωρήσεις καθημερινά

 • Τερματικό τηλέφωνο λεωφορείου: +30 2610 220 129
 • Τερματικό ΚΤΕΛ Πάτρας: Όθωνος Αμαλίας 48

Λίγα λόγια για τη Ζάκυνθο

Το νησί είναι καταπράσινο, με εύφορες πεδιάδες και καλό κλίμα. Έχει έκταση 406 τ.χλμ. και μήκος ακτών 123 χλμ. Αυτό που το κάνει πολύ ενδιαφέρον είναι οι εναλλαγές του τοπίου, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ποικιλία στις παραλίες. Έτσι, αν θέλετε ήπιες αμμουδιές και καταγάλανα νερά σε ήρεμους κολπίσκους, θα πάτε στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Αν, όμως, σας αρέσουν οι εντυπωσιακοί βράχοι και ο ενδιαφέρων βυθός, θα πρέπει να προτιμήσετε το δυτικό τμήμα του νησιού.

Οι Ενετοί, που κυβέρνησαν τη Ζάκυνθο από το 1484 μέχρι το 1797, αποκαλούσαν το νησί «Φιόρο του Λεβάντε», άνθος, δηλαδή, της Ανατολής, επειδή στο νησί υπάρχουν πάνω από 7.000 διαφορετικά είδη λουλουδιών. Το τρίτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου Πελάγους μετά την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, είναι γνωστό διεθνώς με την ονομασία Zante (Τζάντε). Ο Ζάκυνθος, γιος του Δάρδανου, του βασιλιά της Φρυγίας, φαίνεται ότι ήταν ο πρώτος κάτοικός του, ο οποίος έκτισε ακρόπολη, κατά πάσα πιθανότητα στο σημείο όπου αργότερα κτίστηκε το βενετσιάνικο κάστρο.

Η ενετική επιρροή φαίνεται στην αρχιτεκτονική του νησιού, παρ’ όλες τις καταστροφές που έχει υποστεί, εξαιτίας του σεισμογενούς εδάφους του. Μετά τον καταστρεπτικό σεισμό του 1953 και τη φωτιά που επακολούθησε, χάθηκαν ιστορικά κτίσματα και εκκλησίες. Στα συντρίμμια τους θάφτηκαν και οι θησαυροί που περιείχαν. Η πόλη της Ζακύνθου, πάντως, ανοικοδομήθηκε σύμφωνα με έναν ιδιαίτερα αυστηρό αντισεισμικό κανονισμό, ενώ σε σημαντικό βαθμό ανατάχθηκε και ο παλαιότερος αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της. Στη Ζάκυνθο, εκτός από τον πολιτισμό, προστατεύεται και η θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα καθώς και η φώκια μονάχους-μονάχους.

Τι να δείτε

Ναοί της Ζακύνθου

 • Άγιος Νικόλαος του Μόλου (στην πλατεία Σολωμού), ένας αναγεννησιακού ύφους ναός (17ου αι.) με βυζαντινό καμπαναριό. Εδώ έμεινε το 1853 ο πολιούχος του νησιού, Άγιος Διονύσιος.
 • Άγιος Διονύσιος (στη νότια προβλήτα του λιμανιού), όπου φυλάσσεται, σε ασημένια λάρνακα, το σκήνωμα του Αγίου, προστάτη και πολιούχου του νησιού (18ου αι.).
 • Άγιος Μάρκος (1516). Το καμπαναριό της καθολικής εκκλησίας στην ομώνυμη πλατεία, είναι αντίγραφο εκείνου του Αγίου Μάρκου της Βενετίας.
 • Άγιος Γεώργιος. Στην τρίμορφη εικόνα που υπάρχει στην εκκλησία ορκίστηκαν οι Φιλικοί οπλαρχηγοί Κολοκοτρώνης, Νικηταράς και Φωτομάρας και άλλοι αγωνιστές της επανάστασης του 1821.
 • Παναγιά η Πικριδιώτισσα, στις παρυφές του κάστρου.


Περίπατος στην Ζάκυνθο
Είναι συγχρόνως και το λιμάνι του νησιού. Αν και υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τους σεισμούς του 1953, διατηρεί πολλά στοιχεία από την αίγλη του παρελθόντος.

Περίπατος στην πόλη

 • Στην πλατεία Σολωμού, που περιτριγυρίζεται από κτίρια με χαρακτηριστική παραδοσιακή ζακυνθινή αρχιτεκτονική, με τοξωτά παράθυρα και καμάρες. Στο κέντρο δεσπόζει ο ανδριάντας του εθνικού ποιητή της Ελλάδας Δ. Σολωμού. Εδώ βρίσκονται ακόμη η Δημόσια βιβλιοθήκη (με 55.000 τόμους) καθώς και το Μεταβυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου που περιέχει θησαυρούς όπως χρυσοποίκιλτα αγάλματα, εικόνες και ξυλόγλυπτα έργα τέχνης.
 • Στο Μεταβυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου, που βρίσκεται στην πλατεία Σολωμού και περιέχει θησαυρούς όπως χρυσοποίκιλτα αγάλματα, εικόνες και ξυλόγλυπτα έργα τέχνης.
 • Στον παραλιακό δρόμο, τη Στράτα Μαρίνα (οδός Κ. Λομβάρδου), που είναι το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης, με καφέ, μπαράκια και εστιατόρια. Ξεκινά από την πλατεία Σολωμού, για να καταλήξει στην εκκλησία του πολιούχου Αγ. Διονυσίου.
 • Στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Εδώ το 1797 οι επαναστάτες ποπολάροι έκαψαν το libro d’ oro και φύτεψαν το δέντρο της ελευθερίας. Η πλακόστρωτη αυτή πλατεία αποτελεί το κύριο σημείο όπου συγκεντρώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Εδώ βρίσκεται και το Μουσείο Σολωμού, Κάλβου και Επιφανών Ζακυνθίων το οποίο μεταξύ άλλων φιλοξενεί και ανδριάντα του εθνικού ποιητή, φιλοτεχνημένο από τον Γεώργιο Βρούτο το 1902.
 • Στη Ρούγα. Ονομάζεται οδός Αλεξάνδρου Ρώμα και ξεκινά από την πλατεία Αγίου Μάρκου, διασχίζοντας σχεδόν ολόκληρη την πόλη. Ο δρόμος με τις εντυπωσιακές καμάρες είναι το εμπορικό κέντρο της πόλης εδώ και αιώνες
 • Στο ενετικό κάστρο, που βρίσκεται σε λόφο πάνω από την πόλη, στη θέση της αρχαίας ακρόπολης, που ονομαζόταν Ψωφίς.
 • Στο λόφο του Στράνη, που απέχει 2 χλμ. από την πόλη κι έχει περίφημη θέα. Εδώ εμπνεύστηκε ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» (μετέπειτα ελληνικός εθνικός ύμνος) και τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», παρακολουθώντας την πολιορκία του Μεσολογγίου.

Γαλάζιες Σπηλίες
ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ, από τις πιο όμορφες της Ελλάδας, στη ΒΑ ακτή του ακρωτηρίου Σχινάρι, 9 χλμ. Αποτελούνται από διαδοχικούς θαλάμους, τη Μεγάλη και τη Μικρή Σπηλιά. Χρωματικό όργιο από την αντανάκλαση και τη διάχυση του φωτός στα νερά. Θα πάτε με αυτοκίνητο ως τον Άγιο Νικόλαο - ασφαλτοστρωμένος δρόμος - και μετά με βάρκα ή με καΐκι από τη Ζάκυνθο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Tourist Police: +30 26950 27367
Zante Police Department: +30 26950 22100
Laganas Police Department: +30 26950 51251, 52022
General Prefecture Hospital of Zakynthos: +30 26950 49111, 49112, 49113
First Aid Center (EKAB): +30 26950 23166
Post Office (EL.TA): +30 26950 44875
Customs: +30 26950 26119
Firebrigade: +30 26950 22161
Port Authority: +30 26950 28117, 28118 1s
Telephone Service (O.T.E): +30 26950 59300, 42499
Airport: +30 26950 28322
Bus Station (KTEL): +30 26950 42656
Taxi stands: +30 26950 22280, 28104, 23788, 28261
Express Service (Auto Road Aid): +30 26950 26064, 26340
Greek Tourism Organization (EOT): +30 26950 48073, 23361, 48075
Katastari Clinic: +30 26950 83208
Maherado Clinic: +30 2695092217
Pantokratoras Clinic: +30 2695051210
Post Office (EL.TA): +30 2695044875
Kilini Port Authority: +30 62392211

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη