Ακτοπλοϊκά για Λευκάδα

H εντυπωσιακή παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά για Λευκάδα απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Το νησί της Λευκάδας περιβάλλεται από συνολικά 24 νησίδες, μεταξύ των οποίων και το περίφημο νησί του Σκορπιού, ιδιοκτησία του Αριστοτέλη Ωνάση. Στη Λευκάδα, που εκτείνεται σε 302,5 km2, θα βρείτε αξιόλογα αξιοθέατα, εκκλησίες και μοναστήρια, γραφικούς οικισμούς, καταπράσινο περιβάλλον και υπέροχες παραλίες.
Το Αρχαιολογικό, το Λαογραφικό Μουσείο και η Χαραμόγλειος Ειδική Βιβλιοθήκη Λευκάδας, που είναι μοναδική στον κόσμο, συνθέτουν την εικόνα ενός νησιού με κάπως «ηπειρωτικό» χαρακτήρα ιδανικό για διακοπές και διασκέδαση.

Η Λευκάδα αποτελούσε μέρος των ακτών της Ακαρνανίας μέχρι τον 6ο αιώνα π.Χ. Σήμερα θεωρείται νησί, καθώς χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα με κανάλι, ωστόσο μια γέφυρα παρέχει πρόσβαση στο νησί. Αυτό μαζί με το γεγονός ότι είναι συχνά προσβάσιμο με ferry boat που αναχωρούν από άλλα νησιά του Ιονίου όπως η Ζάκυνθος, η Ιθάκη και η Κεφαλονιά κάνουν τη Λευκάδα μια πολύ καλή βάση για ταξίδια και εκδρομές στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Ελλάδα. Η Λευκάδα πήρε το όνομά της από τον Λευκάτα, ένα ακρωτήρι που βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος του νησιού με τους επιβλητικούς απότομους λευκούς βράχους. Η Λευκάδα κατοικείται από τη νεολιθική εποχή. Ευημερούσε ως κορινθιακή αποικία και αποτέλεσε τμήμα της Ηπείρου μετά το 1204, όταν η Κωνσταντινούπολη κατακτήθηκε από τους Φράγκους. Αργότερα Τούρκοι, Ενετοί, Γάλλοι και Άγγλοι κατέλαβαν το νησί, ώσπου εντάχθηκε στην Ελλάδα το 1864 μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Λευκάδα;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Λευκάδα

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Λευκάδα με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Λευκάδα εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Λευκάδα
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Λευκάδα;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Λευκάδα σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Λευκάδα
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Λευκάδαw, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Λευκάδα είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Λευκάδα και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Λευκάδα

Η Λευκάδα συνδέεται με τον Πειραιά, τα Μέθανα, το Αγκίστρι και το Λευκάδα με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Λευκάδα πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Λίγα λόγια για τη Λευκάδα

Συνολικά η Λευκάδα περιτριγυρίζεται από 24 νησάκια, μεταξύ των οποίων και ο περίφημος Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση. Έχει έκταση 302,5 τ. χλμ. Διαθέτει σημαντικά αξιοθέατα, εκκλησίες και μονές, γραφικούς οικισμούς, πολύ πράσινο και θαυμάσιες παραλίες. Το Aρχαιολογικό Mουσείο, το Λαογραφικό Mουσείο αλλά και μια μοναδική στον κόσμο βιβλιοθήκη, η Χαραμόγλειος Eιδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη, συμπληρώνουν την εικόνα ενός «στεριανού» νησιού, που προσφέρεται για διακοπές και αναψυχή.

Μέχρι τον 6ο π.Χ. αιώνα η Λευκάδα αποτελούσε τμήμα των ακαρνανικών παραλίων. Τώρα, αν και χαρακτηρίζεται ως νησί, χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα από ένα κανάλι, το οποίο, όμως, διαθέτει γέφυρα. Αυτό μαζί με το γεγονός ότι συνδέεται συχνά με φέρι-μποτ με άλλα νησιά του Ιονίου, όπως η Ζάκυνθος, η Ιθάκη και η Κεφαλονιά, την καθιστούν μια πολύ καλή βάση για εξορμήσεις κι εκδρομές στα νησιά του Ιονίου πελάγους, αλλά και στη δυτική Ελλάδα. Πήρε τ’ όνομά της από τον Λευκάτα, το ακρωτήρι που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, με τους επιβλητικούς απόκρημνους λευκούς βράχους. Κατοικείται από τη νεολιθική εποχή, άκμασε ως αποικία των Κορινθίων, ενώ αποτέλεσε τμήμα του Δεσποτάτου της Ηπείρου μετά το 1204, όταν η Κωνσταντινούπολη καταλήφθηκε από τους Φράγκους. Τούρκοι, Ενετοί, Γάλλοι και Άγγλοι πέρασαν στη συνέχεια από το νησί, που το 1864, μαζί με τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά, ενώθηκε με την Ελλάδα.

Τι να δείτε

Ναοί της Λευκάδας

 • Άγιος Σπυρίδωνας, στην κεντρική πλατεία, του 1685.
 • Άγιος Νικόλαος (1687), με αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
 • Χριστού Παντοκράτορα, που ιδρύθηκε το 1700 και στο προαύλιό της βρίσκεται ο τάφος του λογοτέχνη Α. Βαλαωρίτη.
 • Mοναστήρι της Παναγίας της Φανερωμένης, κοντά στο Φρύνι. Το νέο μοναστήρι αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο της Λευκάδας. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το παλαιό μοναστήρι του 1650, στη θέση ναού της Ήρας.

Σπήλαια της Λευκάδας
Η Λευκάδα διαθέτει ενδιαφέροντα σπήλαια. Γνωστότερο είναι το σπήλαιο του υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ». Εκεί κατέφευγαν πλοία και ιστιοφόρα που κινδύνευαν από τη θαλασσοταραχή. Το όνομά του το πήρε από το Υποβρύχιο "Παπανικολής", γιατί είχε το σπήλαιο ως ορμητήριο στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ο θάλαμός του είναι τεράστιος και καλύπτει 3.800 τμ2 και είναι το δεύτερο μεγάλο σπήλαιο στον ελλαδικό χώρο. Η επίσκεψή του γίνεται με βενζινόπλοιο και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη η τεράστια αίθουσά του και ο πλούσιος στολισμός της με σταλαχτίτες. Στο φως του ήλιου οι συνδυασμοί των πετρωμάτων αναδίνουν χιλιάδες αποχρώσεις και δημιουργούν μια ονειρική ατμόσφαιρα μέσα στο σπήλαιο. Στο τέλος του σπηλαίου ένας διάδρομος στρωμένος με χαλίκια προσφέρεται για περπάτημα.
Στη Λευκάδα υπάρχει και ένα άλλο σπήλαιο, η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ, κοντά στο Σπαρτοχώρι.

Περίπατος στη Λευκάδα
Πρωτεύουσα και λιμάνι ταυτόχρονα, η πόλη της Λευκάδας καλωσορίζει τους επισκέπτες με όμορφα σοκάκια και μικρές πλατείες, παραδοσιακά σπίτια, περίτεχνα καμπαναριά και πλακόστρωτους πεζοδρόμους. Συνδέεται με γέφυρα με τις απέναντι ακτές της Στερεάς Ελλάδας και έχει, περίπου 8.000 κατοίκους.

 • Στο φρούριο της Αγίας Μαύρας, στην είσοδο της πόλης, που κατασκευάστηκε από τον Σικελό Ιωάννη Ορσίνι το 1300. Είναι κτισμένο δίπλα από το τεχνητό κανάλι, σε νησίδα της λιμνοθάλασσας και δέχτηκε μεταγενέστερες προσθήκες από τους Βενετούς και τους Τούρκους.
 • Στο πάρκο Μποσκέτο, άλλοτε σημείο συνάντησης των πνευματικών ανθρώπων του νησιού.
 • Στον παραλιακό πεζόδρομο με τα νεανικά στέκια, τα καφέ και τα μπαράκια με μουσική.
 • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από τη Μέση Παλαιολιθική εποχή μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ.
 • Στη Δημόσια Kεντρική Bιβλιοθήκη, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και συλλογή εικόνων μεταβυζαντινής επτανησιακής τέχνης.
 • Στη Χαραμόγλειο Ειδική Λευκαδιακή Βιβλιοθήκη, που περιλαμβάνει σπάνια βιβλία, γκραβούρες και χάρτες, ενώ στεγάζει και αίθουσα τέχνης, όπου πραγματοποιούνται σύγχρονες εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.
 • Στο Λαογραφικό Mουσείο, με αναπαράσταση παραδοσιακού λευκαδίτικου σπιτιού.
 • Στο Mουσείο Φωνογράφου – Παλιών Ενθυμημάτων, όπου μεταξύ άλλων εκτίθενται παλιοί φωνογράφοι, παλιοί δίσκοι, διακοσμητικά αντικείμενα-αντίκες, παλιά χαρτονομίσματα κ.α.
 • Στους υδροβιοτόπους Μεγάλος και Μικρός Αυλαίμονας, δύο φυσικά ιχθυοτροφεία κοντά στην πόλη.
 • Στους ανεμόμυλους στη Γύρα και στο χωριουδάκι Φρύνι (2 χλμ. ΝΔ), χτισμένο σε πλαγιά με όμορφη θέα.

Ποδηλασία στη Λευκάδα
Βόλτα με ποδήλατο. Η πόλη της Λευκάδας και οι κοντινές παραλίες είναι ένας τόπος ιδανικός για ποδήλατο. Μοναδικής ομορφιάς διαδρομή είναι ο γύρος της λιμνοθάλασσας (Αγ. Μαύρα, Γύρα, Μύλοι, Αη-Γιάννης, Λευκάδα).
Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ
Εδώ και 45 χρόνια, συγκροτήματα και καλλιτέχνες από πολλές χώρες του κόσμου συναντιούνται κάθε Αύγουστο στη Λευκάδα και ανταλλάσσουν τα δημιουργήματα της πνευματικής και καλλιτεχνικής τους παράδοσης (χορός, μουσική, παραδοσιακή κληρονομιά).

Μεγανήσι
Καταπράσινο νησάκι απέναντι από το Νυδρί με το οποίο συνδέεται ακτοπλοϊκά, με τρεις οικισμούς (Σπαρτοχώρι, Βαθύ, Κατωμέρι) και όμορφες παραλίες. Απέχει 12 ν. μ. ΝΑ από την πόλη της Λευκάδας.
Αξίζει να δείτε
Το σπήλαιο του Δαίμονα και τη σπηλιά τουΠαπανικολή.
Τα νησάκια Καστός και Κάλαμος, αλλά και ταΠριγκηπόνησα, που βρίσκονται δίπλα στο Μεγανήσι.

Χρήσιμα τηλέφωνα

EKAB (Emergency Ambulance): 166
Lefkas Hospital: 2645025371
Community Doctor Vlicho: 2645095204
Health Centre Vassiliki: 2645031065
Emergency Police: 2645022100
Police - Lefkas Town: 2645022322
Police - Vlicho: 2645095207
Fire - Lefkas Town: 2645022199
Port Police - Lefkas Town: 2645022322
Port Police - Nidri: 2645092509
OTE - Directory Enquiries: 131
DEH - Electricity Problems: 2645021250
Bus Station - Lefkas Town: 2645022364
Lefkada Cultural Association: 2645026635
Olympic Airways Lefkas: 2645022881
Lefkas Town New Marina: 2645026645

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη