Ακτοπλοϊκά για Κύθηρα

Η παραλία του Αβλέμονα στα Κύθηρα

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά για Κύθηρα απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, που συνδυάζει γνωστά αξιοθέατα, όπως ο μεσαιωνικός Μυστράς, η πυργόπολη της Μονεμβασιάς και τα πυργόσπιτα της Μάνης, με τοπία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, όπως τα Σπήλαια Διρού, τον Ταΰγετο και το ακρωτήριο Τέναρο. Κατοικήθηκε ήδη από την Παλαιολιθική και Νεολιθική περίοδο, ενώ αργότερα εγκαταστάθηκαν οι φυλές των Λέλεγων, των Αχαιών και των Ίωνων. Οι Δωριείς φτάνουν το 1100 π.Χ. και να κάνουν πρωτεύουσα τη Σπάρτη, που επί αιώνες, μαζί με την Αθήνα, αποτελούν μια από τις ισχυρότερες πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας, μέχρι την κατάκτησή της από τους Ρωμαίους και αργότερα από τους Φράγκους και τους Τούρκους. Μια μαγευτική μικρή πόλη, χτισμένη μπροστά σε ένα επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο. Τα λευκά παραδοσιακά σπίτια και τα στενά σοκάκια του δίνουν έντονο νησιώτικο χρώμα.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Κύθηρα;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Κύθηρα

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Κύθηρα με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Κύθηρα εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Κύθηρα
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Κύθηρα;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στα Κύθηρα σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Κύθηρα
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί των Κυθήρων, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Κύθηρα είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Κύθηρα και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Κύθηρα

Τα Κύθηρα συνδέονται με τον Πειραιά, το Γύθειο και τα Αντικύθηρα με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Κύθηρα πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Δρομολόγια πλοίων για Κύθηρα

Δρομολόγια πλοίων για Κύθηρα

 • Από τις πύλες Ε3 και Ε4 του λιμανιού του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ιπτάμενα Δελφίνια και πλοία για Κύθηρα.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Κύθηρα εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί των Κυθήρων συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με τα Αντικύθηρα και το Γύθειο.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Κύθηρα.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Κύθηρα. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Πλοίο για Κύθηρα

Που βρίσκονται τα Κύθηρα

 • Στο σύμπλεγμα νησιών του Ιονίου (Επτάνησα)

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Κύθηρα;

 • Πειραιά
 • Γύθειο
 • Αντικύθηρα

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 7 ώρες απο Πειραιά
 • Περίπου 2 ώρες από Γύθειο
 • 1.5 ώρα από Αντικύθηρα

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Κύθηρα;

 • 35 Ευρώ με συμβατικό πλοίο

Σε ποια πύλη του Πειραιά θα επιβιβαστώ για Κύθηρα;

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Κύθηρα;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στα Κύθηρα

Το λιμάνι στα Κύθηρα

Τα Κύθηρα έχουν ένα ασφαλές λιμάνι στα βορειοανατολικά, με θέα στο χωριό Διακόφτι. Το λιμάνι είναι περίπου. Απέχει 30 χλμ από την πρωτεύουσα των Κυθήρων (Χώρα) και συνδέεται με δημόσια λεωφορεία και ταξί.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οδικό δίκτυο στα Κύθηρα

Τα Κύθηρα έχουν μεγάλο οδικό δίκτυο, σε σύγκριση με άλλα νησιά ίδιας έκτασης. Το οδικό δίκτυο είναι στην πλειοψηφία του ασφαλτοστρωμένο, αλλά υπάρχουν πολλοί χωματόδρομοι που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σχετικά δυσπρόσιτοι.

Δημόσια ΚΤΕΛ στα Κύθηρα

 • Οι μετακινήσεις στο εσωτερικό του νησιού υποστηρίζονται με λεωφορεία και ταξί, που συνδέουν τα περισσότερα χωριά. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριο Κυθήρων από τον οδηγό του λεωφορείου κατά την είσοδό σας στο λεωφορείο.
 • Δρομολόγια λεωφορείων από Αγία Πελαγία: Τμ. 09:00 Αγίας Πελαγίας, τμ. 09:10 Ποταμός, αναμ. 09:15 Αρωνιάδικα, τ.μ. 09:30 Καρβουνάδες, τ.μ. 09:35 Κοντολιάνικα/Λιβάδι, τ.μ. 09:40 Χώρα, αρ. 09:50 Καψάλι.
 • Δρομολόγια λεωφορείων από Καψάλι: απόφ. 12:45 Καψάλη, τ.μ. 13:00 Χώρα, τμ. 13:05 Λιβάδι, τ.μ. 13:10 Κοντολιάνικα/Καρβουνάδες, τ.μ. 13:30 Αρωνιάδικα/Ποταμός, αρ. 13:45 Αγία Πελαγία.
 • Τηλέφωνο τερματικού λεωφορείου: +30 6972964198, +30 6977032204

Ταξί στα Κύθηρα

Στα Κύθηρα λειτουργεί επαρκής αριθμός ταξί. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί εμφανίζεται στο ταξίμετρο. Ρωτήστε τον οδηγό εκ των προτέρων ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος της διαδρομής ή ελέγξτε τη λίστα των προτεινόμενων ναύλων που πρέπει να εμφανίζονται σε όλα τα ταξί.

 • Τηλέφωνο: +30 6944314125, +30 6944746246, +30 6944431162, +30 6944274217, +30 6944428071, +30 6944437193, +30 6944430543, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433, +30 6944305433 30 6977991799

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για τα Κύθηρα ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λίγα λόγια για τα Κύθηρα

Νοσταλγική περιπλάνηση σε μέρη εξωτικά, βουτιές σε καταγάλανα δροσερά νερά, επιβλητικές ρεματιές, σπήλαια, αμμουδιές, παραδοσιακά χωριά, βενετσιάνικα και βυζαντινά μνημεία, κάστρα, μοναστήρια, ξωκλήσια και ζεστή φιλοξενία: αυτά είναι τα Κύθηρα. Βρίσκεται στα νότια της Πελοποννήσου και είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τη λατρεία της Oυρανίας ή Kυθερείας Aφροδίτης. Κατοικήθηκαν για πρώτη φορά την 3η χιλιετία π.Χ. όταν οι Μινωίτες ίδρυσαν αποικία στην περιοχή του Αβλέμονα, ενώ τον 14ο αι. π.Χ. στο νησί εγκαταστάθηκαν Μυκηναίοι και αργότερα Δωριείς και Σπαρτιάτες. Κατά τους βυζαντινούς χρόνους είχαν την τύχη των άλλων Επτανήσων: έπειτα από πολλούς εισβολείς και κατακτητές, ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα το 1864. Από τον Μεσαίωνα ονομάζονται και Τσιρίγο. Το νησί έχει έκταση 300 τ.χλμ., μήκος ακτών 90 χλμ. και πληθυσμό περίπου 3.500 κατοίκων. Στα Κύθηρα θα φτάσετε ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά, το Γύθειο ή τη Νεάπολη ή με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Τι να δείτε στα Κύθηρα

Περίπατος στο Διακόφτι Κυθήρων
Το κύριο λιμάνι του νησιού είναι ένας παραθεριστικός οικισμός με όμορφες παραλίες και καλές ψαροταβέρνες. Απέχει 30 χλμ. ΒΑ από τη Χώρα.
Αξίζει να δείτε
Τη γέφυρα που συνδέει τον οικισμό με τη Μακρόνησο.
Τη νησίδα Φειδονήσι.
Το μοναστήρι της Αγίας Μόνης. Ο σημερινός ναός κτίστηκε το 1840 και από εκεί μπορεί κάποιος να δει το Διακόφτι, τον Αβλέμονα και τις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου.
Τον Άγιο Γεώργιο του Βουνού, προς τον Αβλέμονα.

Περίπατος στη Χώρα των Κυθήρων
Στο μεσαιωνικό κάστρο του 1503. Δεσπόζει σε λόφο στην άκρη της Χώρας, με θαυμάσια θέα στο Κρητικό πέλαγος. Σώζονται βυζαντινές εκκλησίες, καθώς και η κατοικία του Αγγλοναρμοστή, που σήμερα στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων.
Στις βυζαντινές εκκλησίες στο «Μέσα Βούργο», στο κάστρο.
Στην κεντρική πλατεία, με τα μπαράκια, τα καφέ και την υπέροχη θέα.
Στον καθολικό ναό του Αγίου Μάρκου.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με μικρή αλλά σημαντική συλλογή ευρημάτων από τα μυκηναϊκά χρόνια ως τη βυζαντινή περίοδο.
Στο ξωκλήσι της Αγίας Πελαγίας, μέσα στη σπηλιά, στον όρμο της Φελωτής, με τη γοητευτική μικρή παραλία.

Εκδηλώσεις
Το Πάσχα γιορτάζεται πολύ όμορφα στη Χώρα, με εντυπωσιακή Ανάσταση στην εκκλησία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Την Κυριακή ξεκινά η λιτάνευση της εικόνας, η οποία από το μοναστήρι φτάνει στη Χώρα, όπου γίνεται περιφορά της και ακολουθεί γλέντι. Τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, η εικόνα φεύγει και, ύστερα από περιφορά 25 ημερών στα χωριά του νησιού, καταλήγει στο μοναστήρι. Σε κάθε χωριό γίνεται πανηγύρι την ημέρα άφιξης της εικόνας.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις οργανώνονται τον Αύγουστο, με συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και παραδοσιακούς χορούς.

Περίπατος στον Μυλοπόταμο Κυθήρων
Έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά, ενώ επί Ενετοκρατίας υπήρξε κέντρο μιας από τις διοικητικές περιφέρειες του νησιού. Απέχει 15 χλμ. ΒΔ από τη Χώρα.

Αξίζει να δείτε
Την πλατανοσκέπαστη πλατεία με τα καφέ και το μικρό ποτάμι, που τη διασχίζει.
Την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους και τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Πέτρου.
Το βενετσιάνικο κάστρο (1565) και το δημοτικό σχολείο, χτισμένο την Αγγλοκρατία, στην συνοικία Κάτω Χώρα.
Τη ρεματιά της Νεράιδας (ή Φόνισσας), με τα υπεραιωνόβια δέντρα, τα τρεχούμενα νερά και τη λιμνούλα με τον καταρράκτη.
Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες.
Το μοναστήρι της Παναγίας Ορφανής (4 χλμ. ΒΔ) με αξιόλογο τέμπλο.
Τον παραδοσιακό παραθαλάσσιο οικισμό Λιμνιώνα (7 χλμ. Δ).

Περίπατος στο Λιβάδι Κυθήρων
Όμορφο μεσόγειο χωριό, με ελιές, αμυγδαλιές και πλατάνια, που λόγω του κομβικού σημείου στο οποίο βρίσκεται, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σημαντική ανάπτυξη. Απέχει 4 χλμ. Β από τη Χώρα.

Αξίζει να δείτε
Τη βυζαντινή εκκλησία της Ανάληψης (17ου – 18ου αι.) στην οποία στεγάζεται το Μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης.
Τη γέφυρα στο Κατούνι, που κατασκευάστηκε την περίοδο της Αγγλοκρατίας. Με μήκος 110μ., ύψος 15μ. και 13 τόξα, είναι το μεγαλύτερο γεφύρι που έχτισαν οι Άγγλοι στην Ελλάδα.
Το μοναστήρι της Αγίας Ελέσας (4 χλμ. ΝΔ), με την υπέροχη θέα.
Τον όρμο Βαθύ Αυλάκι.
Τον όρμο Μελιδόνι, με την όμορφη παραλία.
Το μοναστηριακό συγκρότημα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, το χαρακτηριστικό πέτρινο καμπαναριό (18 χλμ. ΒΔ).

Περίπατος στο Καψάλι Κυθήρων
Παραθαλάσσιος οικισμός με μεγάλη τουριστική κίνηση. Είναι κτισμένος σε δύο δίδυμα φυσικά λιμανάκια, στα οποία δένουν σκάφη αναψυχής. Ο παραλιακός δρόμος του έχει πολλές ψαροταβέρνες, μπαράκια και καφέ. Εδώ συγκεντρώνεται όλη η νυχτερινή ζωή του νησιού. Ανατολικότερα (μετά το χωριό Κάλαμος) βρίσκονται οι όμορφες παραλίες Χαλκός και Βρουλέα. Απέχει 3 χλμ. Α από τη Χώρα.

Αξίζει να δείτε
Τον παλαιό ανεμόμυλο, κοντά στον Πίσω Γιαλό.
Το πευκοδάσος πίσω από τον οικισμό, με το εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου (1592).
Τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Μύρωνα.
Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας.

Περίπατος στον Αβλέμονα Κυθήρων
Γραφικό ψαροχώρι, με κάτασπρα σπίτια με μπλε πορτοπαράθυρα και λουλουδιασμένες αυλές, χτισμένο στους βραχώδεις ορμίσκους της ακτής. Στους απάνεμους κόλπους του σχηματίζονται μικρές, φυσικές «πισίνες», ιδιαίτερα δημοφιλείς στους επισκέπτες του νησιού. Απέχει 19 χλμ. ΒΑ από τη Χώρα.

Αξίζει να δείτε
Το μικρό βενετσιάνικο κάστρο στην είσοδο του λιμανιού.
Τα εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου (6ος αι.), στην κορυφή λόφου, με ωραία μωσαϊκά.
Την εκκλησία του Αγίου Κοσμά, στη θέση «Παλαιόκαστρο».
Την Παλαιόπολη (3 χλμ. Δ), με τη μεγάλη και ήσυχη βοτσαλωτή παραλία, στην περιοχή της αρχαίας Σκάνδιας, προμυκηναϊκής πόλης, που καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη.
Το Καλαδί, με καταπληκτική παραλία.

Δραστηριότητες
Κολύμπι στις παραλίες του οικισμού, στο Καλαδί, στην Παλαιόπολη, στη Λίμνη και στην Πιάτσα. Νοτιότερα, στην Κομπονάδα και τη Φυρή Άμμο.

Περίπατος στα Αρωνιάδικα Κυθήρων
Παραδοσιακό μεσόγειο χωριό με καταπληκτικό μέλι. Απέχουν 15 χλμ. Β από τη Χώρα.

Αξίζει να δείτε
Τα χωριά Αλοϊζιάνικα, Φριλιγκιάνικα, Καστριτσιάνικα και Πιτσινάδες, όλα με πολύ καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία.
Το κάστρο της Παλαιοχώρας (Άγιος Δημήτριος), όπου υπήρχε η βυζαντινή πρωτεύουσα του νησιού. Άρχισε να κτίζεται το 1248, ενώ καταστράφηκε το 1537 από τον πειρατή Μπαρμπαρόσα. Σώζονται ερείπια σπιτιών και εκκλησιών, σε πολλές από τις οποίες θα δείτε εξαιρετικές αγιογραφίες. Η θέα από εδώ, είναι μοναδική.
Το φαράγγι της Λαγκάδας.

Δραστηριότητες
Πεζοπορία
Περίπατος στην Αγ. Πελαγία
Γνωστό και διάσημο θέρετρο με εξαιρετικές παραλίες. Από το λιμάνι πραγματοποιούνται δρομολόγια προς τη Νεάπολη Λακωνίας. Απέχει 26 χλμ. Β από τη Χώρα.

Αξίζει να δείτε
Το εκκλησάκι της Αγίας Πατρικίας, στην περιοχή με το καρνάγιο.
Το χωριό Καραβάς (5 χλμ. ΒΔ), από τα ωραιότερα του νησιού, κτισμένο σε κατάφυτη περιοχή. Από τη θέση «Αμήρ Αλή», ξεκινά μονοπάτι δίπλα σε μικρό ποτάμι, που μετά από πεζοπορία μιας ώρας καταλήγει στην παραλία Πλατειά Άμμος.
Το ακρωτήριο Σπαθί (Β), με το φάρο, την ωραία θέα στις Πελοποννησιακές ακτές και την απομονωμένη παραλία του Αγίου Νικολάου.

Δραστηριότητες
Κολύμπι στη Φυρή Άμμο, στο Καλαμίτσι και στη Λαγκάδα.
Πεζοπορία.

Περίπατος στο Ποταμό Κυθήρων
Παραδοσιακό κεφαλοχώρι (το μεγαλύτερο του νησιού) με όμορφα αρχοντικά σπίτια, γραφικά καφενεία κι εστιατόρια. Κάθε Κυριακή, στην πλακόστρωτη πλατεία του, πραγματοποιείται μεγάλο υπαίθριο παζάρι, όπου πωλούνται και αυθεντικά παραδοσιακά προϊόντα (μέλι, παξιμάδια κ.α.) του νησιού, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου. Απέχει 19 χλμ. Β από τη Χώρα.

Αξίζει να δείτε
Τις εκκλησίες της Παναγιάς της Ιλαριώτισσας, των Αγίων Θεοδώρων της Αγίας Αναστασίας και του Αγίου Νίκωνα, κοντά στο χωριό.
Τα κοντινά χωριά Λογοθετιάνικα και Κουσουνάρι.

Περίπατος στα Μητάτα Κυθήρων
Μικροσκοπικό παραδοσιακό χωριό, κτισμένο σε κατάφυτη περιοχή με ελιές, εσπεριδοειδή, καρυδιές και αμπέλια, με εξαιρετική θέα. Το χωριό φημίζεται για την παραγωγή κρασιού.Απέχουν 18 χλμ. B από τη Χώρα.

Αξίζει να δείτε
Την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στην πλατεία.
Την πηγή, κοντά στο χωριό.
Τους παλαιούς ανεμόμυλους.
Τη μαύρη σπηλιά.
Το φαράγγι του Τσάκωνα.

Χρήσιμα τηλέφωνα

SUB PREFECTURE OF KYTHERA: (+30) 2736031556
MUNICIPALITY OF KYTHERA: (+30) 2736031213
TAX OFFICE: (+30) 2736031295
COUNTY COURT: (+30) 2736031650
POLICE STATION OF KYTHERA: (+30) 2736031206
POLICE STATION OF POTAMOS: (+30) 2736033222
PORT AUTHORITY OF KAPSALI: (+30) 2736031222
PORT AUTHORITY OF AGIA PELAGIA: (+30) 2736033280
PORT AUTHORITY OF DIAKOFTI: (+30) 2736034222
CUSTOMS (KAPSALI): (+30) 2736031262
PUBLIC POWER CORPORATION: (+30) 2736031207
O.T.E. TELECOMMUNICATIONS: (+30) 2736033299, 2736033399
OLYMPIC AIRLINES: (+30) 2736033362
KYTHERA NATIONAL AIRPORT: (+30) 2736033292, (+30) 2736033297
MILITARY AVIATION: (+30) 2736033226
NAVY: (+30) 2736034218
NATIONAL METEOROLOGICAL OFFICE: (+30) 2736031250
ARCHEOLOGICAL MUSEUM: (+30) 2736031739
BYZANTINE MUSEUM: (+30) 2736031731
EPHORATE OF BYZANTINE ANTIQUITIES: (+30) 2736031195
FORESTAL SERVICE - FIRE BRIGADE: (+30) 2736033377
HOSPITAL ( POTAMOS ): (+30) 2736033203
KYTHERA COMMON SURGERY: (+30) 2736031243
LIVADI COMMON SURGERY: (+30) 2736031536
KARVOUNADES COMMON SURGERY: (+30) 2736038015
POTAMOS COMMON SURGERY: (+30) 2736033213
VETERINARY CLINIC: (+30) 2736031228
AGRICULTURAL BANK (KYTHERA): (+30) 2736031221
NATIONAL BANK (KYTHERA): (+30) 2736031209
NATIONAL BANK ( POTAMOS): (+30) 2736033209
POST OFFICE (KYTHERA): (+30) 2736031274
POST OFFICE (POTAMOS): (+30) 2736033225
HOLY METROPOLIS: (+30) 2736031281
MYRTIDIOTISSA MONASTERY: (+30) 2736031184
AGIA ELESSA MONASTERY: (+30) 2736031083
AGIA MONI MONASTERY: (+30) 2736033251
OSIOS THEODOROS MONASTERY: (+30) 2736033673

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη