Ακτοπλοϊκά για Κεφαλονιά

Το πολύχρωμο χωριό της Άσσου στην Κεφαλονιά

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά για Κεφαλονιά απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Τα υπέροχα αξιοθέατα, οι καταπληκτικές παραλίες, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα σπουδαία μνημεία, τα βουνά, τα κάστρα, τα απομακρυσμένα μοναστήρια και οι χαρούμενοι, φιλόξενοι άνθρωποι είναι οι θησαυροί που κάνουν την Κεφαλονιά έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς.
Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, στην έξοδο του Πατραϊκού κόλπου, μεταξύ Ζακύνθου και Λευκάδας. Εκτείνεται σε μια έκταση 904 τετ. χλμ. με μήκος ακτών 250 χλμ. Το νησί έχει μια υπέροχη φυσική ομορφιά και μια διαφοροποιημένη γεωλογική δομή με αμέτρητους μικρούς κόλπους και πλούσια βλάστηση. το βουνό Αίνος (Εθνικός Δρυμός από το 1962 που υποστηρίζει πλούσια χλωρίδα και πανίδα) φαίνεται εντυπωσιακός από μακριά.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Κεφαλονιά;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Κεφαλονιά

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Κεφαλονιά με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Κεφαλονιά εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Κεφαλονιά
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Κεφαλονιά;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Κεφαλονιά σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Κεφαλονιά
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Κεφαλονιάς, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Κεφαλονιά είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Κεφαλονιά και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά συνδέεται με την Κυλλήνη, την Ιθάκη και τον Αστακό με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Κεφαλονιά πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Δρομολόγια πλοίων για Κεφαλονιά

Δρομολόγια πλοίων για Κεφαλονιά

 • Από το λιμάνι της Κυλλήνης αναχωρούν καθημερινά πλοία για Κεφαλονιά.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Κεφαλονιά εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Κεφαλονιάς συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με την Ιθάκη και τον Αστακό.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Κεφαλονιά.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Κεφαλονιά. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Πλοίο για Κεφαλονιά

Που βρίσκεται η Κεφαλονιά

 • Στο σύμπλεγμα νησιών του Ιονίου

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Κεφαλονιά;

 • Κυλλήνη
 • Ιθάκη
 • Αστακό

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 1.5 ώρα απο Κυλλήνη
 • Μισή ώρα από Ιθάκη
 • Περίπου 2.5 ώρες από Αστακό

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Κεφαλονιά;

 • 10-12 Ευρώ με συμβατικό πλοίο από Κυλλήνη

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Κεφαλονιά;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στην Κεφαλονιά

Τα λιμάνια των πορθμείων στην Κεφαλονιά

 • Λιμάνι Σάμης: Συνδέστε την Κεφαλονιά με την Πάτρα (1 ημερ.), την Ιθάκη (2-3 ημερ.) και την Ιταλία (σπάνια σημ.)
 • Λιμάνι Πόρου: Συνδέστε την Κεφαλονιά με το λιμάνι της Κυλλήνης. Υπάρχουν 3-5 πλοία την ημέρα μεταξύ Κεφαλονιάς και Κυλλήνης το καλοκαίρι και μεταξύ 2 και 4 τους χειμερινούς μήνες.
 • Λιμάνι Ληξουρίου: Συνδέστε το Ληξούρι με το Αργοστόλι (συχνό βάθος)
 • Λιμάνι Αργοστολίου: Συνδέστε το Αργοστόλι με το Ληξούρι (συχνό βάθος)

Σημείωση: Δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση από Αθήνα ή Πειραιά με Κεφαλονιά!

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οδικό δίκτυο στην Κεφαλονιά

 • Το νησί διαθέτει αποτελεσματικό οδικό δίκτυο, με καλούς κεντρικούς δρόμους, δευτερεύοντες και μη ασφαλτοστρωμένους που οδηγούν στις περισσότερες παραλίες και ενδιαφέροντα.
 • Τα περισσότερα λεωφορεία αναχωρούν από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στο Αργοστόλι. Οι βασικοί νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Σάμη, η Λάσση και το Φισκάρδο, καλύπτονται από τα τοπικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Οι ναύλοι κυμαίνονται από 2 έως 4 ευρώ, είναι ένας πολύ φθηνός τρόπος να μετακινηθείτε στην Κεφαλονιά.

ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς

 • Πάρτε τα τοπικά λεωφορεία της Κεφαλονιάς για να επισκεφθείτε τη Μελισσάνη ή να πάτε στην παραλία του Μύρτου, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Επιβιβαστείτε στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ και φτάσετε στην παραλία της Αντίσαμου ή στην Αγία Ευθυμία, τον Κατελειό ή το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου. Μπορείτε να πάτε μέχρι τη Σκάλα, την Άσσο και το Φισκάρδο και να επιστρέψετε την ίδια μέρα με το ίδιο λεωφορείο!
 • Ελέγξτε την ιστοσελίδα του ΚΤΕΛ (https://ktelkefalonias.gr/en/) για δρομολόγια από τα λιμάνια του Πόρου και της Σάμης. Τα δρομολόγια είναι αναρτημένα στις στάσεις των λεωφορείων, αλλά τα λεωφορεία μπορούν να κάνουν στάση σε χωριά που δεν βρίσκονται στην αναρτημένη διαδρομή και οι ώρες μπορεί να διαφέρουν.

Ταξί στην Κεφαλονιά

 • Η ενοικίαση ταξί στην Κεφαλονιά είναι ίσως ο πιο άνετος τρόπος για να μεταφερθείτε από οποιοδήποτε λιμάνι άφιξης στο ξενοδοχείο ή να μετακινηθείτε στο νησί.
  Υπάρχουν σχεδόν πάντα ταξί έξω από κάθε λιμάνι της Κεφαλονιάς, στην πιάτσα των ταξί.
 • Για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως Πόρος-Αργοστόλι, η χρέωση είναι προκαθορισμένη.

Προκράτηση για μεταφορά με ταξί

 • Ο πιο απροβλημάτιστος τρόπος για να φτάσετε από το λιμάνι άφιξης στο κατάλυμά σας είναι να κάνετε προκράτηση ταξί στην Κεφαλονιά. Εάν έχετε προ-κράτηση ταξί, ο οδηγός θα σας περιμένει μπροστά στην αποβάθρα αφίξεων στην Κεφαλονιά με το όνομά σας. Ακόμα κι αν το πλοίο σας καθυστερήσει, ο οδηγός ταξί θα είναι στη θέση του και θα σας περιμένει. Οι οδηγοί έχουν πάντα το βλέμμα στα πλοία και τις πιθανές καθυστερήσεις!

Κεφαλονιά Ταξί Online

Ραδιοταξί στην Κεφαλονιά

Τηλέφωνα: +30 2671022700, +30 6977958700, +30 6945306145, +30 6977193569, +30 6980614611, +30 6977888519

Ταξί στο λιμάνι του Πόρου

κ. Μηλιαρέσης: +30 2674072909
I Κεφαλονιά: +30 2671083111

Ταξί στο λιμάνι της Σάμης

κ. Μπερντέμπες: +30 6980074311
Κατάταξη Sami: +30 2674022308

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για την Κεφαλονιά ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λίγα λόγια για την Κεφαλονιά

Τα πανέμορφα τοπία, οι εκπληκτικές παραλίες, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα σπουδαία μνημεία, τα βουνά, τα κάστρα, τα απόμερα μοναστήρια και οι χαρούμενοι, φιλόξενοι άνθρωποι είναι οι θησαυροί που κάνουν την Κεφαλονιά έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς.
Είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, στην έξοδο του Πατραϊκού Κόλπου, ανάμεσα στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα. Έχει έκταση 904 τ. χλμ. με μήκος ακτών περίπου 250 χλμ. Το νησί διαθέτει εξαιρετική φυσική ομορφιά και πολυποίκιλη γεωλογική δομή, με αμέτρητους κολπίσκους και οργιώδη βλάστηση και τον ορεινό όγκο του Αίνου (Εθνικός Δρυμός από το 1962, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα) να φαντάζει επιβλητικός από μακριά.

Η Κεφαλονιά κατά τους βυζαντινούς χρόνους εντάχθηκε στην επαρχία της Αχαΐας και στη διοίκηση του Ανατολικού Ιλλυρικού. Στο πέρασμα των αιώνων την κατέκτησαν Νορμανδοί, Φράγκοι, Ενετοί και Τούρκοι. Ενώθηκε με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως και τα υπόλοιπα Επτάνησα, στις 21 Μαΐου του 1864. Η αντίσταση των κατοίκων στους Ιταλούς και τους Γερμανούς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν σημαντική. Σε μια ιστορία της αντίστασης από εκείνα τα χρόνια αναφέρεται η κινηματογραφική ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», η οποία γυρίστηκε σε φυσικούς χώρους του νησιού.

Τι να δείτε

Δάσος Αίνου-Κεφαλλονιά
Η Κεφαλλονιά είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί στην περιοχή του Ιονίου και το όρος Αίνος το υψηλότερο στην ίδια περιοχή, με υψόμετρο που ξεπερνά τα 1.600 m. Ο Αίνος είναι πολύ γνωστός όχι μόνο εξαιτίας του υψομέτρου του, αλλά και εξαιτίας του πυκνού δάσους του από κεφαλληνιακή ελάτη (Abies cephalonica), που κυριαρχεί στα ανώτερα υψόμετρα. Το είδος αυτό είναι ελληνικό ενδημικό και περιγράφηκε για πρώτη φορά από την περιοχή αυτή. Στην περιοχή μπορούν να διακριθούν τρία διαφορετικά ενδιαιτήματα: το δάσος ελάτης, το οποίο μπορεί να είναι αμιγές ή στα χαμηλότερα υψόμετρα να αναμιγνύεται με στοιχεία της μακκίας (Arbutus ssp. Quercus ssp. κ.λπ.), οι βραχώδεις ή χαλικώδεις πλαγιές οι οποίες χαρακτηρίζονται από αραιότερη βλάστηση και στην οποία συχνά συναντώνται ενδιαφέροντα χλωριδικά στοιχεία, και οι βραχώδεις κορυφές και οι μη δασωμένες ανώτερες περιοχές του Αίνου, στις οποίες συναντώνται αρκετά ενδημικά φυτικά taxa της Κεφαλλονιάς ή των Ιόνιων νησιών. Η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί ως Εθνικός Δρυμός.
Ως οικοσύστημα και ως φυσική κληρονομιά το δάσος ελάτης του Αίνου είναι ιδιαίτερης αξίας, αφού είναι το μοναδικό στην περιοχή του Ιονίου. Τονίζεται επίσης η σημασία του δάσους αυτού για τη γενετική καθαρότητα του είδους Abies cephalonica, αφού στις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδος, όπου το είδος αυτό απαντά επίσης, υβριδίζεται συχνά με το βαλκανικό είδος ελάτης Abies borisii-regis. Ο Αίνος είναι σημαντικός επίσης από βιογεωγραφική άποψη, αφού στις πλαγιές και στις κορυφές του απαντούν ενδημικά φυτικά είδη. Επίσης, τα πρότυπα εξάπλωσης αρκετών φυτικών ειδών που απαντούν στη περιοχή αυτή, υποδηλώνουν στενές βιογεωγραφικές θέσεις μεταξύ της Ελληνικής και Ιταλικής χερσονήσου.

Ναοί της Κεφαλονιάς

 • Άγιος Σπυρίδωνας, στο χωριό Πουλάτα με περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
 • Παναγία στα Ντομάτα, όπου βρίσκεται και το πρόχειρο φέρετρο του πατριάρχη Γρηγορίου του E΄.
 • Παναγία η Σισσιώτισσα (1517), στην παραλιακή λεωφόρο.
 • Άγιος Νικόλαος, καθολική εκκλησία.
 • Αγία Βαρβάρα, χτισμένη σε βράχο, δίπλα στη γέφυρα του Δράπανου, απέναντι από την πόλη.

Σπήλαιο της Δρογκαράτης
Εδώ η μεγαλοπρέπεια της φύσης έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό έργο γλυπτικής. Ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από το πρώτο λεπτό που εισχωρεί σ' αυτό το μεγάλο εργαστήρι της γης, όπου σταλαγμίτες και σταλακτίτες δημιουργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η αντανάκλαση του φωτός πάνω στους σταλακτίτες δημιουργεί παραμυθένια ατμόσφαιρα. Το σπήλαιο αποτελείται από έναν κατηφορικό διάδρομο μήκους 44 μ., που καταλήγει σε αίθουσα διαστάσεων 30x40 μ. Η αίθουσα, στολισμένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη για συναυλίες με ειδική εξέδρα που υπάρχει στο βάθος του σπηλαίου. Ο θόλος του είναι άθικτος και έχει σχηματίσει μια μοναδική, μαγευτική σύνθεση. Το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο και προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.

Σπήλαιο Λοΐζους
Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΛΟΪΖΟΥΣ, στη βόρεια μεριά του όρμου. Εδώ βρέθηκαν ίχνη ιερού 9ου αι. π.Χ., κεραμική όλων των εποχών, από τη Μυκηναϊκή ώς και τη Ρωμαϊκή, γεωμετρικοί τρίποδες, λατρευτικός χώρος επί 2.000 χρόνια συνέχεια.

Σπήλαιο της Μελισσάνης
ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον Καραβόμυλο. Πρόκειται για ένα μοναδικής ομορφιάς λιμναίο αξιοποιημένο σπήλαιο με 3,5 χλμ μήκος, 40 μ. πλάτος και 36 μ. ύψος. Το βαραθροσπήλαιο της Μελισσάνης αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Δημιουργήθηκε από μια μηχανική και χημική διεργασία που ονομάζεται καρστικοποίηση, κατά την οποία το νερό εισχωρεί στα ασβεστολιθικά πετρώματα, τα διαβρώνει και δημιουργεί κοιλώματα.
Η υπόγεια λίμνη της Μελισσάνης ανακαλύφθηκε το 1951 από τον σπηλαιολόγο Γιάννη Πετρόχειλο. Στο εσωτερικό της έχει καταρρεύσει ένα μεγάλο μέρος της οροφής, αποκαλύπτοντας ένα συναρπαστικό θέαμα. Στην αρχαιότητα, η λίμνη ήταν τόπος λατρείας του Πάνα και της νύμφης Μελισσάνθης. Ο μύθος λέει πως η Μελισσάνθη αυτοκτόνησε μέσα στη λίμνη από τη λύπη της, επειδή ο Πάνας δεν ανταποκρίθηκε στον έρωτά της.
Μέσα στη λίμνη βρίσκεται ένα νησάκι, στο οποίο ο αρχαιολόγος Σ. Μαρινάτος ανακάλυψε ιερό του Πάνα, τα ευρήματα του οποίου βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου. Τα ευρήματα αυτά είναι ένα πήλινο ειδώλιο του θεού Πάνα, ένας πήλινος δίσκος που απεικονίζει νύμφες να χορεύουν, μια πήλινη πλάκα με πομπή νυμφών καθώς και ένα μικρό πλακίδιο με ανάγλυφη γυναικεία μορφή.
Οι σημερινοί επισκέπτες φτάνουν ως τη λίμνη από ένα υπόγειο τούνελ και έχουν τη δυνατότητα να την εξερευνήσουν με βάρκα και ξεναγό, για να θαυμάσουν το απαράμιλλο φυσικό γλυπτό που δημιουργούν οι αμέτρητοι σταλακτίτες και το κρυστάλλινο γαλαζοπράσινο χρώμα των νερών.

Σπήλαιο των Νυμφών
ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΝΥΜΦΩΝ, 2 χλμ Β. Σύμφωνα με το μύθο, εδώ έκρυψε τα δώρα των Φαιάκων ο Οδυσσέας γυρίζοντας από την Τροία, μετά τη μακρόχρονη περιπέτειά του.

Σπήλαιο Σάκκος
Το ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΑΚΚΟΣ, με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, στην ομώνυμη τοποθεσία, ανάμεσα στη Σκάλα και ναό του Απόλλωνα. Έχει δυο κοιλότητες που επικοινωνούν με μικρή σήραγγα. Τα ευρήματα πιστοποιούν ότι έχει χρησιμοποιηθεί από τον προϊστορικό άνθρωπο.

Μικρότερα Σπήλαια
Εκτός από τα μεγαλύτερα σπήλαια, η Κεφαλονιά διαθέτει πολλά μικρότερα σε μέγεθος, αλλά εξίσου ενδιαφέροντα, σπήλαια. Τα κυριότερα από αυτά είναι:

 • Φισκάρδο: Οι ΣΠΗΛΙΕΣ, στο ύψωμα Σπηλιόβουνο, με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Πολύ κοντά υπάρχουν λείψανα από κυκλώπεια τείχη.
 • Ληξούρι: Η ΔΡΑΚΟΣΠΗΛΙΑ, νότια της πόλης.
 • Αργοστόλι: Το ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, 3 χλμ, τόπος όπου ασκήτεψε επί έξι χρόνια ο πολιούχος του νησιού, πριν εγκατασταθεί στην "Κοιλάδα των Ομαλών".
 • Σάμη: ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΖΕΡΒΑΤΗ, στον Καραβόμυλο, βάθους 18 μ. και μήκους 75 μ. Έχει δυο μικρές λίμνες με σπάνια για την Ελλάδα υδρόβια φυτά στις όχθες. Αναξιοποίητο και μη επισκέψιμο.
 • Πουλάτα: ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΑΛΑΚΙ. Γύρω υπάρχουν άλλα 14 σπήλαια. Έχει λεβητοειδές άνοιγμα βάθους 50 μ., λίμνη 3 στρεμμάτων περίπου και υπόγειο καρστικό κλάδο 8 στρεμμάτων περίπου. Αναξιοποίητο και μη επισκέψιμο.

Περίπατος στο Αργοστόλι
Είναι η πρωτεύουσα του νησιού (καθώς και του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης) από το 1757. Πρόκειται για μια σύγχρονη πόλη, η οποία διατηρεί παραδοσιακό χρώμα, χτισμένη αμφιθεατρικά, με θέα στη λιμνοθάλασσα του Κούταβου, που αποτελεί πέρασμα αποδημητικών πουλιών. Η πόλη διαθέτει πολλά νεοκλασικά κτίρια, μεγάλες πλατείες, εκκλησίες και αξιόλογη πολιτιστική δράση.

Περίπατος στην πόλη

 • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με τα σημαντικά ευρήματα που εντοπίστηκαν σε όλο το νησί, κυρίως από τη μυκηναϊκή περίοδο.
 • Στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με πάνω από 55.000 τόμους βιβλίων και σπουδαία συλλογή βυζαντινών εικόνων
 • Στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Περιλαμβάνει εκθέματα από την ιστορία του νησιού (στολές, όπλα, κειμήλια κτλ.) και πολλά αντικείμενα της καθημερινής ζωής.
 • Στην κεντρική και ευρύχωρη πλατεία Βαλλιάνου, με το άγαλμα του ευεργέτη Π. Βαλλιάνου, πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ.
 • Στον κήπο του Νάπιερ. Πήρε το όνομά του από τον Βρετανό διοικητή Napier, ο οποίος στα μέσα του 19ου αιώνα πραγματοποίησε πολλά έργα υποδομής στο νησί, και παρά την μικρή του έκταση διαθέτει μεγάλη ποικιλία δέντρων.
 • Στην οδό Ριζοσπαστών, με τους φοίνικες και το μνημείο των Ριζοσπαστών.
 • Στο Λιθόστρωτο, τον κεντρικό δρόμο της πόλης, με εμπορικά καταστήματα και νεανικά στέκια.
 • Στην πλατεία Καμπάνας, στο μέσον του Λιθόστρωτου, με το ομώνυμο καμπαναριό (πρόσφατα ανακαινισμένο στα σχέδια του πρωτότυπου που κατέρρευσε στους σεισμούς του 1953), από την κορυφή του οποίου έχετε περίφημη θέα στην πόλη και τηνλιμνοθάλασσα του Κούταβου.
 • Στην πέτρινη γέφυρα του Δράπανου (ή γέφυρα Δεβοσέτ), μήκους 900 μ., κατασκευασμένη από τους Άγγλους το 1813, που συνδέει το Αργοστόλι με την απέναντι ακτή.
 • Στη Δημοτική Αγορά στην παραλία -όπου και η προτομή του Kεφαλονίτη ποιητή Νίκου Καββαδία.
 • Στο λόφο «Φαραώ» με την πανοραμική θέα στην πόλη.
 • Στις Καταβόθρες, που βρίσκονται κοντά στο φάρο των Αγίων Θεοδώρων. Πρόκειται για σπηλιές μέσα στις οποίες μπαίνει η θάλασσα και εμφανίζεται έπειτα από 14 ημέρες στη Σάμη, στην άλλη άκρη του νησιού!
 • Στο φάρο των Αγ. Θεοδώρων, στην άκρη της χερσονήσου της Λάσσης, απ’ όπου το ηλιοβασίλεμα είναι ωραιότατο.
 • Στο «Γύρο της Λάσσης», τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί από την πόλη στη Λάσση.
 • Στην «Οινοθήκη Βιναριές», το εκθετήριο κρασιών και τοπικών προϊόντων, στη θέση «Θαλασσόμυλος».

Χρήσιμα τηλέφωνα

Tourist Police: 26710 22815
Argostoli Port Authority: 26710-22224
Poros Port Authorities: 26740 72460
Sami Port Authorities: 26740 22031
Port Police of Argostoli: 26710 22202
Ithaca Port Authority: 26740-32909
Police: 26710 22200
Killini Port Authorities: 26230 92211
Kefalonia Airport: 26710 41511
Hospital: 26710 22434

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη