Ακτοπλοϊκά για Λέρο

Άποψη της παραλίας Παντέλι, στη Λέρο, από την ταράτσα μιας καφετέριας

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά για Λέρο απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Σύμφωνα με τη μυθολογία, πρόκειται για το νησί της Άρτεμης (Diana), της θεάς των δασών και του κυνηγιού. Είναι ιδανικό για ήρεμες διακοπές, ενώ θα εκπλαγείτε από την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του, τις καθαρές ακτές και το επιβλητικό κάστρο της Παναγίας, στον λόφο Απιτίκη. Η εικόνα ολοκληρώνεται με τους κρυμμένους όρμους, τους λόφους, τα πευκοδάση, τους ελαιώνες και τις νότιες πεδιάδες γεμάτες με πηγές νερού. Η ιστορία του νησιού χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή.

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Λέρο;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Λέρο

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Λέρο με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Λέρο εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Λέρο
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Λέρο;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Λέρο σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρίου για Λέρο
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Λέρου, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Λέρο είναι αρκετά φθηνά, το οποίο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Λέρο και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Λέρο

Η Λέρος συνδέεται με τον Πειραιά, την Κάρπαθο, την Κω και τη Ρόδο με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Λέρο πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Δρομολόγια πλοίων για Λέρο

Δρομολόγια πλοίων για Λέρο

 • Από τη πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία για Λέρο.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Λέρο εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Λέρο συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με την Κάρπαθο, τη Ρόδο, την Πάτμο και τη Σάμο.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Λέρο.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Λέρο. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Πλοίο για Λέρο

Που βρίσκεται η Λέρος

 • Στο σύμπλεγμα νησιών των Δωδεκανήσων

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Λέρο;

 • Πειραιά
 • Κάρπαθος
 • Πάτμος
 • Ρόδος
 • Σάμος

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 10 ώρες απο Πειραιά
 • 30 λεπτά από Μέθανα
 • 10 λεπτά από Αγκίστρι
 • 1 ώρα από Πόρο

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Λέρο;

 • 55 Ευρώ με συμβατικό πλοίο

Σε ποια πύλη του Πειραιά θα επιβιβαστώ για Λέρο;

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Λέρο;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στη Λέρο

Οδικοί σύνδεσμοι Λέρου

 • Το οδικό δίκτυο της Λέρου είναι αποδεκτό. οι Ιταλοί που κατέλαβαν το νησί στον τελευταίο πόλεμο έχουν αναπτύξει αρκετά καλούς δρόμους σε όλο το νησί. Ακόμη και οι παραλίες στα βόρεια του νησιού έχουν αξιοπρεπείς οδικές συνδέσεις.

Δημόσια ΚΤΕΛ Λέρου

Υπάρχουν 2 τοπικά λεωφορεία που μπορούν να σας μεταφέρουν από τον Πλάτανο στο Λακκί, τον Ξερόκαμπο, τα Άλιντα, την Καμάρα και το Παρθένι.

 • Από τον Πέρα Γιαλό ένα λεωφορείο ταξιδεύει κάθε 30 λεπτά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (4 φορές καθημερινά μήνες ανάπαυσης) προς τη Χώρα και το Λιβάδι (κόστος περίπου 1,40 Ευρώ)
 • Από τη Χώρα και τον Πέρα Γιαλό κάθε ώρα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο (3 φορές καθημερινά μήνες ανάπαυσης) έως Ανάληψη / Μαλτεζάνα για περίπου. 1,50 Ευρώ μέσω παραλίας Μαρμάρι.
 • Σταθμός λεωφορείων: βρίσκεται στο χωριό Πλάτανος ακριβώς απέναντι από τη στάση του Ταξί.
 • Χρονοδιαγράμματα

Ταξί στη Λέρο

Υπάρχουν πολλά ταξί καθώς και γραφεία όπου νοικιάζουν αυτοκίνητα και ποδήλατα.

Σταθμοί ταξί:

 • Στο χωριό Πλάτανος
 • Στο λιμάνι του Λακκίου
 • Τηλέφωνα: +30 2247022550, +30 2247023070

Συμβουλή: Τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Λέρο έχουν το δικό τους μίνι λεωφορείο και θα σας μεταφέρουν από το ξενοδοχείο στο λιμάνι ή το αντίστροφο. Δοκιμάστε να τους τηλεφωνήσετε για να μάθετε αν αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη!

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για τη Λέρο ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λίγα λόγια για τη Λέρο

Κατά τη μυθολογία, θεωρείται νησί της Άρτεμης, της θεάς των δασών και του κυνηγιού. Είναι ιδανικό για ήσυχες διακοπές, ενώ εντυπωσιάζει με την ιταλική αρχιτεκτονική του, τις πεντακάθαρες παραλίες και το επιβλητικό κάστρο της Παναγιάς στον λόφο Απιτύκι. Προστατευμένοι όρμοι, λόφοι, πευκώνες και ελαιώνες, χαμηλές πεδινές εκτάσεις με άφθονα νερά συμπληρώνουν την εικόνα της. Η ιστορία της ξεκινά στα νεολιθικά χρόνια. Στην αρχαιότητα ανήκε στον ιωνικό χώρο, ενώ κατά τους Παλαιοχριστιανικούς Χρόνους (5ος – 7ος αι.) αναπτύχθηκαν οι οικισμοί στα παράλια του νησιού. Από το 1309 έως το 1522 το νησί πέρασε στην κυριαρχία των Ιπποτών και στη συνέχεια των Τούρκων. Το 1912 ξεκίνησε η Ιταλοκρατία. Οι Ιταλοί αξιοποίησαν τη στρατηγική θέση του νησιού και το φυσικό λιμάνι του. Η Λέρος ενώθηκε οριστικά με την Eλλάδα το 1948 και χρησιμοποιήθηκε την περίοδο του Eμφυλίου και της δικτατορίας (1967-1974) ως τόπος εξορίας. Έχει έκταση 54 τ. χλμ., μήκος ακτών 71 χλμ. και πληθυσμό 8.500 κατοίκους. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και αρκετά από τα Δωδεκάνησα και αεροπορικά με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Λέρος - Ιστορία
Κάρες, Λέλεγες και Φοίνικες κατοίκησαν στο νησί, ενώ ακολούθησαν οι Κρήτες και οι Δωριείς. Αργότερα στο νησί εγκαταστάθηκαν Ίωνες από τη γειτονική μικρασιατική ακτή. Στην τρωική εκστρατεία έλαβε μέρος μαζί με την Κάλυμνο, όπως αναφέρει ο Όμηρος, υπό την αρχηγεία των εγγονών του Ηρακλή, Άντιφου και Φείδιππου.
Κατελήφθη από τους Πέρσες, το 494 π.Χ. και αργότερα συμμετείχε στην Αθηναϊκή Συμμαχία. H Λέρος ήταν τόπος καταγωγής του ιστορικού Φερεκύδη και του ποιητή Δημόδικου.

Στη Bυζαντινή εποχή η Λέρος ανήκε στο Θέμα της Σάμου. Το 1314 πέρασε στην κατοχή των Ιωαννιτών Ιπποτών. Τον 15ο αιώνα, το νησί δέχεται συνεχείς επιθέσεις από πειρατές. Το 1523 καταλαμβάνεται από τους Τούρκους. Η Λέρος έλαβε μέρος στην επανάσταση του 1821, αλλά δεν περιελήφθη στο νέο ελληνικό κράτος το 1830. Το 1912 κατελήφθη από τους Ιταλούς, όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα. Ενσωματώθηκε στην Ελλάδα το 1948. Η Λέρος ήταν τόπος εξορίας κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Στο νησί πρωτολειτούργησε και το κρατικό ψυχιατρείο το 1957.

Τι να δείτε

Λέρος - Μονοπάτια
Στη Λέρο υπάρχουν πολλές διαδρομές που μπορείτε να κάνετε με τα πόδια και να γνωρίσετε την όμορφη φύση του νησιού.
Από τα Άλιντα μονοπάτι οδηγεί στην παραλία Κρυφού. Πρόκειται για πανέμορφη παραλία με πεντακάθαρα νερά και μια σπηλιά, ενώ μέσα από το βυθό αναβλύζει πηγή με παγωμένο νερό.

Λέρος - Παραλίες
Οι πιο γνωστές παραλίες είναι ο Βρομόλιθος και η παραλία στα Άλιντα, που είναι η πιο πολυσύχναστη. Είναι επίσης το Πλοφούτι, η Γουρνά, ο Ξηρόκαμπος. ‘Ομορφη είναι και η Αγία Κιουρά, η εκκλησία που βρίσκεται εκεί και είναι αγιογραφημένη από τους πολιτικούς εξόριστους. Αξιόλογη είναι και η παραλία Κρυφού, στην οποία μπορείτε να πάτε μόνο με τα πόδια. Πρόκειται για πανέμορφη παραλία με πεντακάθαρα νερά και μια σπηλιά, ενώ μέσα από το βυθό αναβλύζει πηγή με παγωμένο νερό.

Λέρος - Παραδοσιακή κουζίνα
Δοκιμάστε τα παραδοσιακά φαγητά, παστούς κολιούς, φουσκιές, κουκουβάδες, ψάρι μαρινάτο με δεντρολίβανο. Από γλυκά να δοκιμάσετε σβίγγους, ξεροτήγανα, πουγκάκια. Να δοκιμάσετε επίσης τις «γκαφάφες», που είναι ένα τοπικό φρούτο που μοιάζει με λεμόνι και φύεται μόνο στη Λέρο.

Δραστηριότητες στην Λέρο
Κολύμπι στις παραλίες Αγία Μαρίνα, Κριθώνι, Άλιντα, Άγιος Στέφανος, Pήνα, Άγιος Kιουράς, Mπλεφούτης, Κουλούκι, Μερικιά, Βρομόλιθος και Βουρλίδι. Στον όρμο του Κρυφού θα φτάσετε περπατώντας από τα Άλιντα ή με σκάφος. Mε εκδρομικό σκάφος, μπορείτε να πάτε μέχρι τη νησίδα Aρχάγγελος (Β).
Καταδύσεις σε βυθούς με ναυαγισμένα πλοία, ελικόπτερα και αεροπλάνα από τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ψάρεμα.
Ψαροτούφεκο.
Πεζοπορία.
Θαλάσσια σπορ.
Βαρκάδα στην Τρυπητή, με τις δύο μικρές αμμουδερές παραλίες, στη Στρογγυλή, στο Πατελίδι, στα Φαραδονήσια και στο Παντέλι.

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη