Ακτοπλοϊκά για Κάλυμνο

Τα διάσημα αναρριχητικά μονοπάτια Grande Grotta της Καλύμνου με φόντο την Τέλενδο

Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοϊκά για Κάλυμνο απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goferry.gr!

Πρόκειται για το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, εκτείνεται σε μια επιφάνεια 111 τετ. χλμ, η ακτογραμμή του είναι 96 χλμ και αριθμεί 17.000 κατοίκους. Είναι η πρωτεύουσα ενός ευρύτερου δήμου, υπό τον οποίο υπάγονται τα νησιά Λέρος, Λειψοί, Πάτμος, Αστυπάλαια, Αρκόι και Αγαθονήσι. Είναι γνωστό ως το «νησί των σφουγγαράδων» λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της σπογγαλιείας κατά τον 19ο αιώνα. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Κάλυμνος παρέμεινε η μόνη ελληνική σπογγαλιευτική δύναμη, πραγματοποιώντας εξαγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κερδίζοντας έτσι την περίφημη υποψηφιότητά της ως το «νησί των σφουγγαράδων».

Μπορώ να κλείσω online τα ακτοπλοικά μου εισιτήρια για Κάλυμνο;

 • Εφόσον έχουν αναρτηθεί τα δρομολόγια των ναυτιλιακών εταιρειών είναι εύκολο να κάνετε τη κράτηση των εισιτηρίων για Κάλυμνο

Είναι οικονομικά φτηνότερα να αγοράσω τα εισιτήρια για Κάλυμνο με επιστροφή;

 • Οι περισσότερες ακτοπλοικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στο ναύλο επιστροφής (Retour) από Κάλυμνο εφόσον όμως η κράτηση γίνει ταυτόχρονα με το πήγαινε (allé)

Αν το παιδί μου ταξιδέψει μαζί θα πληρώσει ολόκληρο το ναύλο;

 • Συνήθως τα παιδιά απο 3 έως 12 χρονών έχουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοικά εισιτήρια για Κάλυμνο
 • Επίσης τα βρέφη έως 2 ετών ταξιδεύουν χωρίς χρέωση

Σημ.: Εφαρμόζεται διαφορετική πολιτική χρεώσεων για τα ταχύπλοα και για διαμονή σε διακεκριμένες θέσεις και καμπίνες

Με συμφέρει να πάρω μαζί το αυτοκίνητο στην Κάλυμνο;

 • Αν ταξιδεύετε για ημερήσια επίσκεψη στην Κάλυμνο σας συνιστούμε να απαρνηθείτε το ΙΧ σας και να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ταξί ή ακόμα και να νοικιάσετε αυτοκίνητο στο νησί
 • Για πολυήμερες διακοπές το αυτοκίνητο σας θα κάνει απόσβεση της αξίας του ακτοπλοικού σας εισιτηρΚάλυμνου για Κάλυμνο
 • Ο ναύλος των ΙΧ οχημάτων συνήθως είναι λίγο περισσότερος απο διπλάσιος του οικονομικού ναύλου χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

Το νησί της Καλύμνου, τα τελευταία χρόνια, πολλοί τουρίστες και Αθηναίοι τον επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τα ακτοπλοικά εισιτήρια για Κάλυμνο είναι αρκετά φθηνά, το οποΚάλυμνο βεβαια εξαρτάται από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε.
Αναζητήστε οικονομικούς ναύλους για Κάλυμνο και αγοράστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απο τη goFerry.gr

Έγκαιρη κράτηση για Κάλυμνο

Η Κάλυμνος συνδέεται με τον Πειραιά, την Κώ, την Αστυπάλαια, τη Ρόδο και τη Σάμο με καθημερινές αναχωρήσεις και τακτά δρομολόγια. Ως δημοφιλής προορισμός, ενδέχεται κάποιες αναχωρήσεις να είναι πλήρεις και να μην υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου ειδικά αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητό σας.
Σας προτείνουμε να κάνετε έγκαιρη κράτηση για Κάλυμνο πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων!

Δρομολόγια πλοίων για Κάλυμνο

Δρομολόγια πλοίων για Κάλυμνο

 • Από τη πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία για Κάλυμνο.
 • Τα δρομολόγια πλοίων για Κάλυμνο εκτελούνται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο με ανοικτού τύπου φέρυ και εξυπηρετούν επιβάτες με οχήματα.
 • Το νησί της Κάλυμνο συνδέεται και με άλλους προορισμούς, όπως με τη Σάμο, την Κώ και την Αστυπάλαια.

Συμπληρώστε ημερομηνία και δείτε όλα τα δρομολόγια για Κάλυμνο.

Με τη goFerry.gr μπορείτε να συνδεθείτε online με τις ναυτιλιακές εταιρείες, να βρείτε τα επιθυμητά δρομολόγια και να κάνετε άμεσα τη κράτηση του εισιτηρίου σας.

Σημείωση: Κάθε χρόνο και ανάλογα με την περίοδο, ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες ή λιγότερες συνδέσεις για Κάλυμνο. Συνήθως οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοινώνουν τα ετήσια δρομολόγιά τους μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου ενώ οι υπόλοιπες μετά τον Απρίλιο!

Πλοίο για Κάλυμνο

Που βρίσκεται η Κάλυμνος

 • Στο σύμπλεγμα νησιών των Δωδεκανήσων

Από που μπορώ να πάω με πλοίο στην Κάλυμνο;

 • Πειραιά
 • Σάμος
 • Κώς
 • Αστυπάλαια

Ποια είναι η διάρκεια του δρομολογίου;

 • 11 ώρες απο Πειραιά, ανάλογα τον τύπο πλοίου θα επιλέξετε
 • 7.5 ώρες από Σάμο
 • 45 λεπτά από Κώ
 • 2.5 ώρες από Αστυπάλαια

Υπάρχει επιλογή κατηγορίας θέσεων στο πλοίο;

Συνήθως τα πλοία προσφέρουν αρκετές επιλογές διαμονής (ανάλογα του τύπου του πλοίου) ώστε να το ταξίδι σας να είναι άνετο κι ελκυστικό.

 • Αναπαυτικές καρέκλες οικονομικής θέσης στο ανοικτό κατάστρωμα
 • Αριθμημένα ανακλυνόμενα καθίσματα αεροπορικού τύπου
 • Σαλόνι διακεκριμένης θέσης
 • Business κατηγορία συνήθως στον υψηλότερο όροφο
 • Εξωτερικές/εσωτερικές καμπίνες

Στην επόμενη σελίδα θα βρείτε ανάλυση του κάθε τύπου θέσης/διαμονής και φωτογραφίες ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες του ταξιδιού αλλά και στον προϋπολογισμό σας!

Πόσο θα πληρώσω το εισιτήριο για Κάλυμνο;

 • 70 Ευρώ με συμβατικό πλοίο

Σε ποια πύλη του Πειραιά θα επιβιβαστώ για Κάλυμνο;

Μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου στο πλοίο για Κάλυμνο;

 • Τα συμβατικά πλοία προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με επιπλέον κόστος

Μετακινήσεις στην Κάλυμνο

Λιμάνια Καλύμνου

 • Η Πόθια είναι η κύρια πόλη του νησιού και εκεί θα φτάσετε/αναχωρήσετε με το πλοίο.

Το οδικό δίκτυο στην Κάλυμνο

 • Υπάρχουν δύο κύριοι δρόμοι στην Κάλυμνο που εκτείνονται κατά μήκος της νότιας ακτής μέσω της Πόθιας και βορειοδυτικά από την Πόθια προς τα χωριά της δυτικής ακτής. Ένας άλλος μικρός δρόμος εκτείνεται από το Βαθύ (χωριό της ανατολικής ακτής) προς τη Στημένια.

Δημόσια ΚΤΕΛ Κάλυμνου

 • Η Δημοτική Υπηρεσία Λεωφορείων εκτελεί δρομολόγια με 3 λεωφορεία και 2 μικρά προς παντού στο νησί.
 • Λεωφορεία από το λιμάνι της Πόθιας που εξυπηρετούν τις Μυρτιές, το Μασούρι και τον Αρμεό (1,50 Ευρώ), το Εμπορείο (2,00 Ευρώ) και το Βαθύ (2,00 Ευρώ). Αγοράστε εισιτήρια πριν μπείτε στο λεωφορείο.
 • Χρονοδιαγράμματα

Ταξί στην Κάλυμνο

Η στάση ταξί (γνωστή τοπικά ως «Taxi Plateias») βρίσκεται στο λιμάνι της Πόθιας, λίγα τετράγωνα βόρεια του λιμανιού, μπροστά στο τέλος του κεντρικού εμπορικού δρόμου.

Τηλέφωνα ταξί

 • Ραδιοταξί Κάλυμνος: +30 2243022000
 • Σταθμός ταξί: +30 2243050300
 • κ. Γιώργος Τέζαρης: +30 6942844597

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω πληροφορίες για την Κάλυμνο ήταν ακριβείς κατά τη δημοσίευσή τους, αλλά μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Λίγα λόγια για την Κάλυμνο

Είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, με έκταση 111 τ. χλμ., μήκος ακτών 96 χλμ. και 17.000 κατοίκους. Είναι έδρα επαρχίας στην οποία υπάγονται και τα νησιά Λέρος, Λειψοί, Πάτμος, Αστυπάλαια, Αρκοί και Αγαθονήσι. Χαρακτηρίζεται «νησί των σφουγγαράδων» λόγω της ανάπτυξης της σπογγαλιείας τον 19ο αι. Μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Κάλυμνος παρέμεινε η μοναδική ελληνική σπογγαλιευτική δύναμη, με εξαγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έτσι ώστε να είναι σήμερα γνωστή ως το νησί των σφουγγαράδων Στην αρχαιότητα ήταν γνωστό μαζί με την Λέρο με την ονομασία Kαλύδναι Νήσοι. Ως πρώτοι κάτοικοί της αναφέρονται οι Kάρες από τη Μικρά Ασία. Το 1306 καταλήφθηκε από τους Ιππότες της Ρόδου μέχρι το 1522, όταν πέρασε στην τουρκική κυριαρχία και αργότερα (1912) στην ιταλική έως το 1948, οπότε ενώθηκε οριστικά με την Ελλάδα. Η Κάλυμνος συνδέεται ακτοπλοϊκά με τα λιμάνια του Πειραιά και της Ρόδου και αεροπορικά με το αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο νησί ταξιδεύουν και υδροπλάνα από την Αθήνα.

Η Κάλυμνος κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή και πρώτοι της κάτοικοι ήταν οι Κάρες, που είχαν έρθει από την απέναντι μικρασιατική Καρία. Ακολούθησαν οι Κρήτες και γύρω στο 1000 π.Χ. οι Δωριείς που έκτισαν και την πόλη Άργος. Μετά τους Περσικούς πολέμους, η Κάλυμνος έγινε μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας. Αργότερα καταλήφθηκε από τους Μακεδόνες και στη συνέχεια τους Ρωμαίους, ενώ δέχθηκε κατά καιρούς επιδρομές από διάφορους λαούς και πειρατές. Τον 13ο μ.Χ. αιώνα βρέθηκε υπό την κυριαρχία των Γενοβέζων, που έχτισαν στο νησί δύο κάστρα, για να περιέλθει το 1306 στους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη, το 1522 στους Τούρκους, το 1912 στους Ιταλούς. Το 1948 ενσωματώθηκε, όπως και όλα τα Δωδεκάνησα με την Ελλάδα.
Το έδαφός της Καλύμνου είναι στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινό, με εξαίρεση τις κοιλάδες που σχηματίζονται γύρω από την Πόθια, τον Πάνορμο και το Βαθύ.

Τι να δείτε στην Κάλυμνο

Σπήλαιο Δασκαλειό
ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΑΣΚΑΛΕΙΟ, όπου εντοπίστηκαν προϊστορικά ευρήματα νεολιθικά εργαλεία, σφόνδυλοι και κεραμική Μεσομινωικής και Υστερομινωικής Εποχής (2000-1400 π.Χ.). Το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από τους κατοίκους για την άμυνα του νησιού, καθώς βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού. Δύσκολη πρόσβαση.

Σπήλαιο Κεφαλά
ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑ, ΝΔ, με αρχαιολογικό και σπηλαιολογικό ενδιαφέρον. Ο διάδρομος έχει μήκος 103 μ. και στολίζεται με πελώριους σταλακτίτες. Εξερευνήθηκε το 1961 από τον ωκεανογράφο Αναστάσιο Χριστομάνο. Βρέθηκαν ίχνη λατρείας του Ολυμπίου Διός. Θα πάτε με καΐκι από την Πόθια ή τις Μυρτιές.

Δραστηριότητες στη Κάλυμνο
Τα τελευταία χρόνια, η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους αναρριχητικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Σήμερα, μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση σε δεκάδες οργανωμένα πεδία από ασβεστολιθικά πετρώματα, ενώ διοργανώνονται συχνά διεθνείς διοργανώσεις.
Καταδύσεις, μέσω οργανωμένων καταδυτικών κέντρων που υπάρχουν στο νησί. Στην Πόθια λειτουργεί σχολή Δυτών, που παρέχει το μοναδικό στην Ελλάδα κρατικό επαγγελματικό δίπλωμα δύτη.

Καταδύσεις - Κάλυμνος
Η Κάλυμνος, με μεγάλη παράδοση στις καταδύσεις, δεν θα μπορούσε παρά να διαθέτει τις πλέον επαγγελματικές σχολές κατάδυσης. Μπορείτε, λοιπόν, να μυηθείτε στο συναρπαστικό αυτό σπορ, να γνωρίσετε τον πλούσιο βυθό της Καλύμνου και τις αποικίες σφουγγαριών, αλλά και να δείτε ολόκληρες βυθισμένες πολιτείες. Στην Πόθια λειτουργεί σχολή Δυτών, που παρέχει το μοναδικό στην Ελλάδα κρατικό επαγγελματικό δίπλωμα δύτη.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.kalymnosdiving.com.
Ψαροντούφεκο. Πληροφορίες για τις περιοχές που επιτρέπεται το ψάρεμα: Λιμεναρχείο Καλύμνου.
Πεζοπορία στα μονοπάτια του νησιού.
Κολύμπι στις παραλίες Γέφυρα, Θέρμα, Καντούνι, Λινάρια, Ρήνα, Ακτή και Βλυχάδια, στον όρμο Αργινώντα και στον Πλατύ Γιαλό. Με καΐκι θα βρείτε τις παραλίες Αλμυρές, Δρασώντα, Πεζώντα, Παλιονήσου, Σικάτη και Πετρώντα.
Ιαματικά λουτρά. στην πηγή των Θερμών.

Κάλυμνος - Αναρρίχηση
H Κάλυμνος, ένα νησί-παράδεισος για τους αναρριχητές, ανακαλύφθηκε από το γνωστό Ιταλό αναρριχητή Adrea di Bari. Σήμερα αποτελεί παγκόσμιο αναρριχητικό προορισμό και στο νησί διεξάγεται ετησίως παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση.
Πρόκειται για νησί γεμάτο από μεγαλόπρεπες σπηλιές, με απίστευτες τρύπες, σταλακτίτες και στέγες. Σχεδόν όλες οι «σχοινιές» έχουν εξοπλιστεί από Ιταλούς και Γερμανούς αναρριχητές.
H Κάλυμνος είναι ένα από τα ελάχιστα αναρριχητικά πεδία στον κόσμο και το μόνο στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένο από επαγγελματίες οδηγούς βουνού όσον αφορά την παρεχόμενη ασφάλεια, τις προδιαγραφές και την ποιότητα των μόνιμα τοποθετημένων ασφαλειών. Σήμερα υπάρχουν περίπου 50 οργανωμένα πεδία.

Χρήσιμα τηλέφωνα

Municipality: 22430 59147 & 22430 59140
Police: 22430 22100
Medical Assistance: 22430 28851 & 29683
Port Authority: 22430 24444
Airport: 22430 59370
Taxi center: 22430 50300
Bus station: 22430 51760
Post office: 22430 28340
Public information desk: 22430 29767
Fire Assistance: 22430 22222

Ψάχνετε για ιδέες; Επιλογή από χάρτη