Κατοικίδια στο πλοίο

Πάρτε τα κατοικίδιά σας μαζί σας στο πλοίο και επιλέξτε ανάμεσα σε φιλικές προς τα ζώα εσωτερικές και εξωτερικές καμπίνες, κουτιά για ζώα ή απλή διέλευση στο κατάστρωμα!

Μπορεί το κατοικίδιό μου να μεταφερθεί στην καμπίνα;

Όλα τα πλοία διαθέτουν ειδικές εσωτερικές ή εξωτερικές καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν κατοικίδια ζώα. Αυτές οι καμπίνες προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες με τις κανονικές καμπίνες, αλλά διαθέτουν δάπεδο από μουσαμά, εξαεριστήρες και μαξιλάρια που εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και υγιεινή. Μέχρι 3 κατοικίδια μπορούν να φιλοξενηθούν μαζί με τον ιδιοκτήτη τους σε μια καμπίνα φιλική προς τα κατοικίδια.

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός αυτών των καμπίνων. Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα απευθείας στο διαδίκτυο. Εάν δεν βρείτε τη διαμονή "καμπίνα για ζώα", τότε δεν υπάρχει τέτοια καμπίνα για τη ζητούμενη ημερομηνία.

Για τη φιλοξενία κατοικίδιων ζώων σε καμπίνες ενδέχεται να επιβληθεί πρόσθετη χρέωση κατά την κράτηση ή κατά τον έλεγχο στο λιμενικό γραφείο.

Μπορεί το κατοικίδιό μου να ταξιδέψει μαζί μου;

Μπορείτε να πάρετε με ασφάλεια το κατοικίδιό σας μαζί σας. Ο μικρός τετράποδος φίλος σας είναι πάντα ευπρόσδεκτος στα πλοία! Ωστόσο, το κατοικίδιό σας πρέπει να διαθέτει έγκυρο διαβατήριο για ζώα συντροφιάς.

Τα σημερινά σύγχρονα πλοία είναι εξοπλισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να ταξιδεύετε με ασφάλεια και άνεση με το κατοικίδιό σας. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες για τα ζώα στο πλοίο και να θυμάστε ότι ο τετράποδος φίλος σας πρέπει επίσης να έχει εισιτήριο.

Οι επιβάτες πρέπει να δηλώνουν κατά τον έλεγχο στο λιμάνι ή κατά την επιβίβαση εάν θα συνοδεύονται από ζώο κατά τη διάρκεια της ακτοπλοϊκής διέλευσης.

Σε ποιους χώρους του πλοίου μπορεί να ταξιδέψει το κατοικίδιό μου;

Τα ζώα μπορούν εύκολα να περπατήσουν με τους ιδιοκτήτες τους στα εξωτερικά καταστρώματα του πλοίου, αλλά για να το κάνουν αυτό πρέπει να είναι δεμένα με λουρί και με φίμωτρο. Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στα εστιατόρια και τα σαλόνια του πλοίου και σε άλλους κλειστούς χώρους στους οποίους φιλοξενούνται οι επιβάτες. Στο εσωτερικό του πλοίου επιτρέπονται μόνο τα πιστοποιημένα ζώα παροχής υπηρεσιών.

Τα μικρά κατοικίδια ζώα, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων, των γατών, των κουνελιών, των χάμστερ, των μικρών πτηνών και των ψαριών, πρέπει να μεταφέρονται στο κλουβί τους ή σε κατάλληλο δοχείο. Για τα μεγαλύτερα κατοικίδια ζώα, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ειδικοί χώροι φύλαξης στο πλοίο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Όλα τα πλοία διαθέτουν καθορισμένους χώρους με σπιτάκια (κουτιά) για τα κατοικίδια ζώα. Αυτοί οι χώροι είναι επίσης κατάλληλοι για το τάισμα και το δρόσισμα των κατοικίδιων ζώων σας.

Ενδέχεται να χρεωθεί πρόσθετη χρέωση για τη φιλοξενία σε σπιτάκια κατοικίδιων ζώων κατά την κράτηση ή κατά το check-in στο λιμενικό γραφείο.

Τα κατοικίδια ζώα δεν επιτρέπεται να παραμείνουν στο σταθμευμένο όχημά σας στο γκαράζ του πλοίου.

Τι έγγραφα χρειάζομαι για να ταξιδέψω με το κατοικίδιό μου;

Ο ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου πρέπει να έχει μαζί του ορισμένα υποχρεωτικά έγγραφα και ένα ιατρικό πιστοποιητικό για κάθε ζώο.

Για το ταξίδι με κατοικίδια ζώα μεταξύ χωρών Σένγκεν ή από χώρα Σένγκεν σε χώρα εκτός Σένγκεν απαιτούνται:

  • Διαβατήριο κατοικίδιου ζώου

Για ελληνικούς και ιταλικούς προορισμούς:

  • Εγγραφή στο μητρώο ζώων συντροφιάς (καταχωρημένο μικροτσίπ)
  • Πιστοποιητικό υγείας από τον κτηνίατρο

Σκύλοι, γάτες και κουνάβια που εισέρχονται στην ΕΕ από την Τυνησία ή το Μαρόκο πρέπει να είναι αναγνωρισμένα με μικροτσίπ ή ευανάγνωστο τατουάζ. Τα ακόλουθα έγγραφα πρέπει να προσκομίζονται κατά την επιβίβαση:

  • Πιστοποιητικό υγείας σύμφωνα με το παράρτημα IV του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 577/2013
  • Αντίγραφο του πιστοποιητικού με τα ηλεκτρονικά δεδομένα αναγνώρισης του ζώου
  • Αντίγραφο του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της λύσσας
  • Εκτός από τον εμβολιασμό, τα ζώα συντροφιάς πρέπει να υποβληθούν σε αυτό που είναι γνωστό ως "τιτλοποίηση αντισωμάτων", η οποία απαιτεί ειδικές εξετάσεις σε αναγνωρισμένο από την ΕΕ εργαστήριο τουλάχιστον ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό κατά της λύσσας για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ένα ελάχιστο επίπεδο προστασίας (πάνω από 0,5 ul/ml)
  • Το αποτέλεσμα της εξέτασης πρέπει να συνοδεύεται από τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίζονται κατά την επιβίβαση και το ελάχιστο επίπεδο προστασίας που προκύπτει από τις εξετάσεις πρέπει να αναγράφεται στο κτηνιατρικό πιστοποιητικό ή στο διαβατήριο
Τι θα συμβεί στο κατοικίδιό μου αν κλείσω κάμπινγκ στο πλοίο;

Επιτρέπεται να έχετε ζώα μαζί σας κατά τη διέλευση στο τροχόσπιτο ή στο τροχόσπιτο, εάν έχετε κάνει κράτηση για κάμπινγκ στο πλοίο.

Ωστόσο, εάν ο θόρυβος ενοχλεί τους άλλους επιβάτες, το ζώο πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα από τα προβλεπόμενα κουτιά. Η επιλογή αυτή είναι δωρεάν.

Τι ισχύει για τους επιβάτες με αναπηρία που συνοδεύονται από εκπαιδευμένα κατοικίδια ζώα;

Οι επιβάτες με αναπηρία που συνοδεύονται από ειδικά εκπαιδευμένα κατοικίδια ζώα πρέπει να διαθέτουν τα σχετικά και έγκυρα έγγραφα/πιστοποιητικά που επιτρέπουν στο ζώο να παραμείνει με τον ιδιοκτήτη του καθ' όλη τη διάρκεια της διέλευσης και να τον συνοδεύει ανά πάσα στιγμή σε όλους τους χώρους του πλοίου.