Ιος Ιστορια | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!

Ιος Ιστορια

go ferry destination
Δρομολόγια πλοίων για Ίο και ακτοπλοικές συνδέσεις απο όλα τα λιμάνια με αναλυτικούς πίνακες αναχώρησης/άφιξης και τιμές εισιτηρίων. Κάντε έγκαιρη κράτηση και επωφεληθείτε των εκπτώσεων και προσφορών της goFerry.gr!

Η Ίος ή Νιος, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το νησί τους, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, με διεθνή φήμη, ιδιαίτερα ανάμεσα στη νεολαία, αφού φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Νάξο και είναι γεμάτη όρμους και απέραντες αμμουδιές. Διαθέτει 81,5 χλμ. ακτογραμμής, από τα οποία τα 32 χλμ. είναι αμμουδιές.
Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, η Ίος ήταν πατρίδα της μητέρας του Ομήρου, αλλά και τόπος ταφής του μεγάλου επικού ποιητή. Έχει ανακαλυφθεί πρωτοκυκλαδικός οικισμός στο Σκάρκο κι εγκαταστάσεις των ιστορικών χρόνων. Κατά τους βυζαντινούς χρόνους (7ος-8ος αι.) ανεγέρθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού το Παλιόκαστρο. Η Ίος ανήκε στους Ενετούς έως το 1537, οπότε καταλήφθηκε από τους Τούρκους μέχρι τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, το 1830. Έχει έκταση 108 τ. χλμ. και πληθυσμό 1.830 κατοίκους.
Δικτυακός τόπος www.ios.gr

2007 GOFERRY © All rights reserved