Ηρακλεια Τι να δειτε | Είστε λίγα κλικ μακριά από τον προορισμό σας!
Available Payment Methods Icon

Ηρακλεια Τι να δειτε

go ferry destination

Ηρακλειά- Μονοπάτια
Στην Ηρακλειά υπάρχουν αρκετά μονοπάτια, εκ των οποίων μερικά οδηγούν σε πανέμορφες παραλίες. Ένα ιδιαίτερο μονοπάτι το οποίο αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι αυτό που οδηγεί από την Παναγιά στο Σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Το μονοπάτι διέρχεται δίπλα από την κορυφή (φρύδι) του ορεινού όγκου, απ’ όπου η θέα είναι μοναδική.

Παραδοσιακή κουζίνα - Ηρακλειά
Από την παραδοσιακή κουζίνα της Ηρακλειάς ξεχωρίζουν τα μελετίνια (τυροπιτάκια με μυζήθρα, αβγό και ζάχαρη), τα πιταρίδια (είδος χυλοπίτας) και το αρνί στο φούρνο (γεμιστό με ρύζι, σταφίδες και καρύδια).
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φρέσκα ψάρια από τους ψαράδες του νησιού και τα κρεατικά από τους ντόπιους κτηνοτρόφους.

Παραδοσιακά προϊόντα - Ηρακλειά
Μερικά από τα κυριότερα παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα της Ηρακλειάς είναι:
Το θυμαρίσιο μέλι
Η ξινομυζήθρα
Το ανθότυρο
Το κεφαλοτύρι
Διάφορα τυριά από κατσικίσιο γάλα
Φάβα: (καλλιεργημένη «βιολογικά» από τους αγρότες του νησιού, χωρίς τη χρήση φαρμάκων και λιπασμάτων φάρμακα και λιπάσματα)

Ηρακλειά - Παραλίες
Στην Ηρακλειά θα συναντήσετε τις παρακάτω παραλίες:
Ήσυχες αμμώδεις: Ο Άγ. Γεώργιος, το Λιβάδι, η Βορεινή Σπηλιά, η Αλιμιά (σε 15 μέτρα βάθος βρίσκεται ένα γερμανικό πολεμικό αεροπλάνο το οποίο επισκέπτονται πολλοί ψαροντουφεκάδες)
Ακτές με βότσαλα: Το Τουρκοπήγαδο, το Αμμούδι του Μέριχα, ο Καρβουνόλακος (τα βράχια είναι μαύρα)
Βραχώδεις: ο Ξυλομπάτης, ο Τρίμπουνας
Απότομες και απόκρημνες: Ο Μέριχας, η Βάλα, ο Στρογγυλός, ο Κάβος του Θοδώρου, ο Καθρέπτης. Αξίζει να πάει κανείς να δει τον όρμο Μέριχα ο οποίος περιβάλλεται από κατακόρυφους βράχους με ύψος μεγαλύτερο των εκατό μέτρων. Στα ανοίγματα των βράχων αυτών βρίσκουν φυσικές σπηλιές τα πουλιά. Θειωρυχεία, τα Βούδια (όπου μπορείτε να κάνετε και ψαροντούφεκο), η Συκιά κ.ά.

2007 goFerry.gr © All rights reserved