Ελληνικά: 0030 2118008990 (τοπική χρέωση)
Γερμανικά: 0049 22159988995 (τοπική χρέωση Γερμανίας)
Αγγλικά: 0030 2118008990 (τοπική χρέωση)
Βρίσκεστε εδώ :: Goferry » Μήλος » Ιστορία »


Ιστορία

H Mήλος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος. Έχει έκταση 151 τ.χλμ., μήκος ακτών 126 χλμ. και πληθυσμό 4.770 κατοίκους. Στα ηφαιστειογενή εδάφη του νησιού οφείλονται τα περίεργα σχήματα των πετρωμάτων του, τα υπέροχα χρώματά τους και τα μαγευτικά ακρογιάλια με τις λευκές αμμουδιές και τα σμιλεμένα βράχια.
Η Μήλος έχει πλούσιο ορυκτό πλούτο. Η εξόρυξη του οψιδανού ή οψιανού συνέβαλε στην οικονομική άνθηση του νησιού στα αρχαία χρόνια. Εδώ βρίσκεται ένα από τα πιο αρχαία ορυχεία της Μεσογείου.
Η Μήλος κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια. Στη διάρκεια των Περσικών Πολέμων, οι Μήλιοι πολέμησαν εναντίον των Περσών, στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, τήρησε στάση ουδετερότητας, ενώ στους Ρωμαϊκούς Χρόνους το εμπόριο άνθησε. Στη βυζαντινή εποχή, το νησί ταλαιπωρήθηκε από συχνές επιδρομές πειρατών, οι οποίοι έβρισκαν καταφύγιο κυρίως στη νότια πλευρά, στις σπηλιές και στους όρμους. Αργότερα πέρασε στους Ενετούς και κατόπιν στους Τούρκους. Τον 20ο αι. η Μήλος αναδείχθηκε σε σημαντικό μεταλλευτικό κέντρο και μέχρι σήμερα παράγει περλίτη, καολίνη και μπετονίτη.
Δικτυακός τόπος: www.milos-island.gr

/erwtoapanthseis.html
/16-people-gr.html
/giati-goferry.html
Copyright © 2010 goferry.gr® | All rights reserved Powered by: Protostep Ltd.
Web Development & Web Design by webprofile