Ελληνικά: 0030 2118008990 (τοπική χρέωση)
Γερμανικά: 0049 22159988995 (τοπική χρέωση Γερμανίας)
Αγγλικά: 0030 2118008990 (τοπική χρέωση)
Βρίσκεστε εδώ :: Goferry » Λέρος » Τι να δείτε »


Τι να δείτε

Λέρος - Μονοπάτια

Στη Λέρο υπάρχουν πολλές διαδρομές που μπορείτε να κάνετε με τα πόδια και να γνωρίσετε την όμορφη φύση του νησιού.
Από τα Άλιντα μονοπάτι οδηγεί στην παραλία Κρυφού. Πρόκειται για πανέμορφη παραλία με πεντακάθαρα νερά και μια σπηλιά, ενώ μέσα από το βυθό αναβλύζει πηγή με παγωμένο νερό.

Λέρος - Παραλίες

Οι πιο γνωστές παραλίες είναι ο Βρομόλιθος και η παραλία στα Άλιντα, που είναι η πιο πολυσύχναστη. Είναι επίσης το Πλοφούτι, η Γουρνά, ο Ξηρόκαμπος. ‘Ομορφη είναι και η Αγία Κιουρά, η εκκλησία που βρίσκεται εκεί και είναι αγιογραφημένη από τους πολιτικούς εξόριστους. Αξιόλογη είναι και η παραλία Κρυφού, στην οποία μπορείτε να πάτε μόνο με τα πόδια. Πρόκειται για πανέμορφη παραλία με πεντακάθαρα νερά και μια σπηλιά, ενώ μέσα από το βυθό αναβλύζει πηγή με παγωμένο νερό.

Λέρος - Παραδοσιακή κουζίνα

Δοκιμάστε τα παραδοσιακά φαγητά, παστούς κολιούς, φουσκιές, κουκουβάδες, ψάρι μαρινάτο με δεντρολίβανο. Από γλυκά να δοκιμάσετε σβίγγους, ξεροτήγανα, πουγκάκια. Να δοκιμάσετε επίσης τις «γκαφάφες», που είναι ένα τοπικό φρούτο που μοιάζει με λεμόνι και φύεται μόνο στη Λέρο.

Δραστηριότητες στην Λέρο

Κολύμπι στις παραλίες Αγία Μαρίνα, Κριθώνι, Άλιντα, Άγιος Στέφανος, Pήνα, Άγιος Kιουράς, Mπλεφούτης, Κουλούκι, Μερικιά, Βρομόλιθος και Βουρλίδι. Στον όρμο του Κρυφού θα φτάσετε περπατώντας από τα Άλιντα ή με σκάφος. Mε εκδρομικό σκάφος, μπορείτε να πάτε μέχρι τη νησίδα Aρχάγγελος (Β).
Καταδύσεις σε βυθούς με ναυαγισμένα πλοία, ελικόπτερα και αεροπλάνα από τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ψάρεμα.
Ψαροτούφεκο.
Πεζοπορία.
Θαλάσσια σπορ.
Βαρκάδα στην Τρυπητή, με τις δύο μικρές αμμουδερές παραλίες, στη Στρογγυλή, στο Πατελίδι, στα Φαραδονήσια και στο Παντέλι.

/erwtoapanthseis.html
/16-people-gr.html
/giati-goferry.html
Copyright © 2010 goferry.gr® | All rights reserved Powered by: Protostep Ltd.
Web Development & Web Design by webprofile