Ελληνικά: 0030 2118008990 (τοπική χρέωση)
Γερμανικά: 0049 22159988995 (τοπική χρέωση Γερμανίας)
Αγγλικά: 0030 2118008990 (τοπική χρέωση)
Βρίσκεστε εδώ :: Goferry » Λιμάνι Λαυρίου »
Λιμάνι Λαυρίου

Το Λαύριο απέχει περίπου 50 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και βρίσκεται πολύ κοντά στο νέο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Το μεγάλο μήκος των ακτών αποτελεί σημαντικό φυσικό πόρο, το ίδιο και ο φυσικός δρυμός του Σουνίου που εμπίπτει στα όρια του Δήμου κατά μεγάλο μέρος.
Το Λαύριο παλιά ήταν η πρώτη βιομηχανική πόλη στην Ελλάδα. Εκεί έγινε η πρώτη μεταλλουργία μολύβδου και αργύρου στην Ελλάδα. Σε όλη την περιοχή υπήρχαν ορυχεία και στοές για εξερεύνηση. Χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν απ' όλη την Ελλάδα για να εργαστούν στο Λαύριο και τα ορυχεία του.
Η λέξη Λαύριο προέρχεται από το Λαύρα που σημαίνει στενό πέρασμα, στοά και κατ' επέκταση μεταλλευτική στοά.
Το Λιμάνι του Λαυρίου αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς θαλάσσιους κόμβους με εξέχουσα γεωφυσική και στρατηγική θέση. 
Έχει καθοριστεί ως ένα από τα λιμάνια εθνικής σημασίας αναλαμβάνοντας ουσιαστικό και συμπληρωματικό ρόλο προς τον λιμένα του Πειραιά και το ευρύτερο σύστημα Λιμένων της Αττικής.
Σήμερα, το λιμάνι εξυπηρετεί πολλαπλές δραστηριότητες, οι οποίες αφορούν την ακτοπλοΐα, τους τομείς σκαφών αναψυχής, κρουαζιερόπλοιων, την αλιεία και τον εμπορικό τομέα.
Το λιμάνι του Λαυρίου, συνδέει ακτοπλοϊκά την Αττική με τις Κυκλάδες αλλά και μερικά νησιά των Δωδεκανήσων και του βορείου Αιγαίου.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες για τις αναχωρήσεις και αφίξεις πλοίων από και προς το λιμάνι του Λαυρίου μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 22920-26859 και 22920-26859.
 

λιμάνι λαυρίου

A. Πως θα φθάσω στο λιμάνι του Λαυρίου

Από

 

Μέσον

 

Περιγραφή διαδρομής

 

Link

Αεροδρόμιο
Ελ. Βενιζέλος
  Λεωφορείο   Χρησιμοποιείστε τη γραμμή του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής για Λαύριο με μετεπιβίβαση στο Μαρκόπουλο. Η γραμμή αναχωρεί από το Επίπεδο Αφίξεων, μεταξύ των Εξόδων 2 και 3. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 60 λεπτά. Αναχωρήσεις κάθε ώρα για το λιμάνι του Λαυρίου.   ΚΤΕΛ
             
Αθήνα,
Πεδίον Άρεως
  Λεωφορείο   Χρησιμοποιείστε τη γραμμή του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής για Λαύριο. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 60 λεπτά. Αναχωρήσεις κάθε μισή ώρα.   ΚΤΕΛ


Β. Διαδρομή Αεροδρόμιο Αθήνας -->> λιμάνι Λαυρίου


View Larger Map

Γ. Λιμάνι Λαυρίου

χάρτης λιμάνι λαυρίου

limani lavriou
/erwtoapanthseis.html
/16-people-gr.html
/giati-goferry.html
Copyright © 2010 goferry.gr® | All rights reserved Powered by: Protostep Ltd.
Web Development & Web Design by webprofile